Dainavos žodis

Alytaus ir Lazdijų GMP darbuotojai jungiasi į „Jerusalema“ iššūkį

Rasa Švirmickaitė

Visą pasaulį apėmęs „Jerusalema“ iššūkis į pozityvumo ir geros nuotaikos šokį įsuko ir Dzūkijos greitosios medicinos pagalbos (GMP) darbuotojus. Nuotaikingu šokio ritmu laisvalaikiu sukasi 94 darbuotojai iš Alytaus ir Lazdijų.
Šokio idėja susijusi su virusu COVID-19. Ligos, ilgų karantinų nuvargintam pasauliui per nuotaikingą šokį stengiamasi įkvėpti vilties ir paskatinti neprarasti noro kovoti su pandemija. Dainos „Jerusalema“ įkvėpti, iššūkį kartu pajudėti priėmė įvairiausių profesijų atstovai – medikai, lėktuvų pilotai, policininkai, dvasininkai, net nuteistieji.

Šoka laisvalaikiu
Kadangi GMP darbuotojai – slaugytojos, vairuotojai ir administratorės, šoka vilkėdami profesinę aprangą, kai kuriems žmonėms susidaro įspūdis, jog jie taip pramogauja darbo metu ir, užuot rūpinęsi ligoniais, tuščiai švaisto laiką. Todėl socialiniuose tinkluose šalia susižavėjimo ir palaikymo komentarų pasipila ir neigiami vertinimai, netgi įžeidimai.
„Visada atsiras besidžiaugiančių ir kritikuojančių, todėl noriu pasakyti, kad mes šokame ne darbo metu. Visos septynios GMP brigados dirba įprastu ritmu, važiuojame pagal iškvietimus ir teikiame pagalbą. Dispečerinės darbas yra centralizuotas, nė vienas iškvietimas dėl šokio nenukenčia“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės GMP stoties direktorė Rima Norkaitienė.
Anot jos, mes visi turime teisę laisvalaikiu daryti tai, kas patinka, o jei kolektyvas jungiasi prie „Jerusalema“, kas lietuviškai reiškia iššūkį, tai sveikintinas dalykas.
R. Norkaitienė pabrėžė, kad iniciatyva prisidėti prie šio projekto kilo iš pačių darbuotojų, niekas jiems nenurodė ir nevertė dalyvauti projekte. Tai, kad ir šokėjams, ir didžiajai daliai stebėtojų šokis suteikia gerų emocijų ir skatina nepasiduoti liūdesiui, yra gerai.
Vėliau iš visų nufilmuotų vaizdo įrašų bus sukurtas vienas bendras vaizdo klipas. Kol kas vyksta repeticijos trijose vietose – prie GMP stoties, Žuvinto biosferos rezervato ir ant kalno šalia „Jaunystės“ skulptūros.

Muša populiarumo rekordus
Šokis pagal Pietų Afrikos Respublikos (PAR) muzikanto Master KG ir atlikėjos Nomcebo Zikode dainą „Jerusalema“ visame pasaulyje išpopuliarėjo žaibiškai. Teigiama, kad labai plačiai internete išplitusi „Jerusalema“ populiarumu prilygsta legendinei „Macarenai“.
Dėl nesudėtingų judesių „Jerusalema“ gali šokti visi, kas tik nori ir leidžia fizinės jėgos. Be to, jis itin dera prie susiklosčiusių aplinkybių, kai reikia laikytis atstumo, nereikia susikibti rankomis, šokėjai vienas prie kito nesiliečia.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: