Dainavos žodis

Paaiškėjo, kas vadovaus Medicininės reabilitacijos ir sporto centrui

Konkursą Medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktoriaus pareigoms užimti laimėjo Irma Maskeliūnienė. (Alytaus m. sav. nuotr.)

Rasa Švirmickaitė

Konkursą Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktoriaus pareigoms eiti laimėjo Irma Maskeliūnienė, iki šiol laikinai ėjusi direktoriaus pareigas. Oficialiai įstaigai vadovauti alytiškė pradės, jei niekas neapskųs konkurso rezultatų ir bus atliktos visos reikiamos procedūros.
Norą dalyvauti konkurse ir vadovauti Medicininės reabilitacijos ir sporto centrui buvo pareiškę aštuoni kandidatai, tačiau keturi jų konkurse, vykusiame nuotoliniu būdu, nedalyvavo. Iš likusių kelių pretendentų I. Maskeliūnienė pasirodė geriausiai ir, surinkusi daugiausia balų, jį laimėjo.
Anot I. Maskeliūnienės, pradėjusi oficialiai eiti centro vadovo pareigas, ji tęs pradėtus darbus, įgyvendins projektus. „Pirmiausia įgyvendinsime laimėtus sporto rėmimo projektus, atnaujinsime mažąją sporto salę, persirengimo kambarius, užbaigsime Sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą – įrangos, inventoriaus įsigijimą ir fizinio aktyvumo skatinimą Alytaus mieste, rengsime paraiškas visuomenės sveikatos rėmimo fondui“, – apie būsimus darbus kalbėjo I. Maskeliūnienė.
Jos teigimu, įstaigoje gyvenimas vyksta karantino ritmu. Tai reiškia, kad visada laikomas laisvų lovų rezervas, jei atsirastų karščiuojančių pacientų ar prireiktų juos izoliuoti 14 dienų. Anksčiau, norint patekti į globos skyrių, dažnai reikėdavo palaukti eilėje, šiuo metu skyriuje yra apie 10 laisvų vietų.
„Pandemija prislopino srautą, vietų yra, kam reikia tokios pagalbos, gali kreiptis. Eilėje buvo septyni žmonės, bet atvyko tik vienas. Būsimi pacientai ir jų artimieji baiminasi užsikrėsti COVID-19 virusu, todėl stengiasi ilgiau pabūti namuose ir palaukti, kol pagerės situacija“, – sakė I. Maskeliūnienė.

Dalyvavo antrą kartą
Konkurse Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro vadovo pareigoms užimti I. Maskeliūnienė dalyvauja jau antrą kartą. Ir tąkart, prieš pora metų, ji buvo tapusi konkurso nugalėtoja, tačiau konkurso rezultatai buvo apskųsti.
Skunde buvo teigiama, kad I. Maskeliūnienė negalėjo dalyvauti konkurse ir užimti Medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktoriaus pareigų dėl Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo reikalavimų pažeidimo, nes konkurso dieną koordinavo minėto centro veiklą.
Kauno apygardos teismui priėmus sprendimą pripažinti konkurso rezultatus negaliojančiais, Alytaus miesto savivaldybės administracija darbo sutartį su ja nutraukė, tačiau paskyrė laikinai eiti Medicininės reabilitacijos ir sporto centro direktoriaus pareigas, kurias I. Maskeliūnienė ėjo iki tapo antrą kartą skelbto konkurso nugalėtoja.

Centrą siūlo pertvarkyti
Alytaus miesto savivaldybės tarybos Mišri tarybos narių grupė parengė projektą, kuriuo siekiama iki šių metų pabaigos šią įstaigą pertvarkyti skaidymo būdu, atitinkamai perduodant susijusias veiklas Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninei bei kitoms savivaldybės įstaigoms.
„Įstaigos veikla iš esmės dubliuoja apskrities ligoninės, Alytaus sporto ir rekreacijos centro bei kitų įstaigų veiklą: slaugą, reabilitaciją, sporto paslaugas. Taip būtų ne tik ženkliai taupomos Alytaus miesto savivaldybės biudžeto lėšos, optimizuojama valdymo grandis, klientai gautų platesnes bei kokybiškesnes paslaugas, bet ir ateity užtikrinamos geresnės darbo sąlygos šiuo metu Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centre dirbantiems medicinos, socialiniams darbuotojams, slaugytojams. Dar vienas, mūsų manymu, svarbus argumentas – įstaigos valdymo grandžiai ir šiuo metu galimai dirbtinai įsteigtiems etatams skiriamas lėšas panaudoti eilinių darbuotojų kompetencijų bei jų darbo užmokesčio kėlimui“, – teigiama pranešime spaudai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: