Dainavos žodis

Netoli Alytaus miesto apvirto vilkikas su toksiškomis cheminėmis medžiagomis

Nelaimė įvyko pakeliui į „Vita Baltic International“, prie pat porolono gamyklos, Nemuno gatvėje.

Alius Mikelionis,
Darius Babijonas

Šeštadienį apie 11 valandą į Jurgiškių kaimą skubėjo specialiosios tarnybos, mat buvo gautas pranešimas, kad nuo kelio nulėkė toksiškas medžiagas vežęs vilkikas „Volvo“. Buvo vežama pavojinga cisterna su TDI – toluendiizocianatu (Toluene diisocyanate), kurio cheminė formulė yra C9H6N2O2. Tai – stipraus, aštraus kvapo skystis, kurio garai gali sukelti bronchų uždegimą, pneumoniją ir plaučių edemą, o kontaktas su oda gali sukelti dermatitą. 
Nelaimė įvyko pakeliui į „Vita Baltic International“, prie pat porolono gamyklos, Nemuno gatvėje. Likus mažiau nei kilometrui sunkvežimis su 23 tonomis toksiškos medžiagos nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Dėl kokių priežasčių įvyko nelaimė, aiškinasi policija, kelias tuo metu nebuvo slidus, nėra ir posūkių. Pasak vežėjo atstovo T. Prialgausko, pirminiais duomenimis, įvykio metu vairuotojas nesusižalojo, į ligoninę jis buvo išvežtas tik medicininiam sveikatos patikrinimui. Pavojingo krovinio ekspedijavimui iš Vengrijos tarpininkaujančios „Hoyer group“ įmonės atstovo tikinimu, cisterna su cheminėmis medžiagomis nenukentėjo, o nuotėkis nėra įmanomas dėl atsparios nerūdijančio plieno cisternos ir tokiems kroviniams skirtų didelio slėgio vožtuvų.
Kiek kitokį įvykio vertinimą pateikė Alytaus rajono savivaldybės ekstremalių situacijų vadovas V. Pranskevičius. Anot jo, tokiose situacijose reikia dirbti itin atidžiai. Jeigu keliant autocisterną įvyktų nuotėkis, tektų evakuoti kilometro spinduliu visus gyventojus. Kol vyko operacija, darbą nutraukė bendrovė „Vita Baltic International“, be elektros liko aplinkinių namų gyventojai.
Laimei, toksiškas konteineris atverstas be medžiagos nuotekio. Darbai baigti sekmadienio naktį.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: