Dainavos žodis

Pažvelgiame į „Tėkmės“ veiklos barus

,,Tėkmės“ almanacho pristatymas Lazdijų bibliotekoje.

Kiekvienas žmogus, ateidamas į pasaulį, atsineša prasmingo gyvenimo troškimą, savitus sugebėjimus. Turi savo pašaukimą.
Literatai, žinoma, realizuoja save rašydami, leisdami knygas. Pažvelkime į praėjusius 2020 metus.
Gera tai, kad nelengvomis sąlygomis įgyvendinti du projektai: vienas miesto, o antrasis – rajono savivaldybės. Be finansinės paramos būtų buvę sunku išgyventi.

,,Tėkmės“ almanacho pristatymas Šaulių namuose.

Malonu buvo pristatyti visuomenei naują almanachą. Pirmiausia supažindinome su knyga alytiškius skaitytojus: renginys vyko Šaulių namuose. Savo programą atsivežė Suvalkų miesto lietuvių klubas „Vienybė“. Mes nuvykome su dzūkų kūryba į Anykščius, Kavarską. Pristatėme naują almanachą Lazdijų ir Varėnos skaitytojams. Skaitėme iš šios knygos poeziją Marijampolėje, Luksnėnuose.
Žvilgtelėsiu į asmeninę kūrybą. Galima pasidžiaugti, jog padaugėjo prozininkų. Be rašiusių prozą Scholastikos Kavaliauskienės, Birutės Vansevičienės, Salomėjos Kaknevičienės, Teklės Džervienės, Anelės Zurlienės, Zuzanos Urbonaitės, Visvaldo Masėno, prozos knygas išleido Romaldas Zabulionis, Loreta Šileikytė-Zabalujeva, Emilija Krušinienė, Eugenija Strazdienė. Poeziją kuria daugiau poetų. Praėjusiais metais pirmąsias knygas išleido Regina Rasimienė, Janina Buzūnaitė-Žukaitienė. Kitos poetės – Palmyra Pracuvienė, Rimutė Griškevičienė, poetai Petras Miliūnas, Rimantas Pigaga, Albinas Rauličkis – nebe naujokai poezijos lauke.

Kaimo rašytojo diena Luksnėnuose.

Poetai nori gerai pažinti Tėvynę. Lanko įdomesnes apylinkes.
Grupelė aplankė Prienų biblioteką, tautos poeto Justino Marcinkevičiaus ir Juozo Tumo Vaižganto tėviškes. Be abejo, ir kitas literatūrines Anykščių vietoves, o jų ten daug.
Išgyvenome žiemą. Džiaugiamės pavasariu. Artėja pavasario šventė – šventos Velykos. Esame visi nežinioje. Klausiame kasdieną, kada gi baigsis tas nelemtas karantinas. Susiduria loginis mąstymas su svajonėmis. Ir tenka pasikliauti logika. Ištversime, išgyvensime primestą virusą. Saugome save ir šalia esančius. Tikėkime viltimi. Vyksta kova tarp Gėrio ir Blogio. Gyvenimas parodo, kad vis tik Gėris nugali Blogį ir kad tamsą įveikia Šviesa. Brangieji, linksmų šventų Velykų.

Alytaus apskrities literatų klubo „Tėkmė“ pirmininkė
Emilija Krušinienė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: