Dainavos žodis

Atliekomis atsikratančius asmenis bus bandoma tramdyti iki 600 eurų siekiančiomis baudomis

Jeigu kameros užfiksuos pažeidimą, atliekomis atsikračiusiam asmeniui grės įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 140 eurų. Už pakartotinį nusižengimą teisės aktai numato baudą iki 600 eurų.

Alius Mikelionis

Šiukšles Alytuje tvarkantys komunalininkai suka galvas, kaip sudrausminti stambiagabaritėmis atliekomis atsikratančius asmenis. Dažnas miestietis pastebi, kaip tokios atliekos atvežamos ir iškraunamos šalia konteinerių, nors Dzūkijos sostinėje veikia priėmimo aikštelė.
„Atveža iš kaimų. Atrodo, ir su gerom mašinom atvažiuoja, ir normalūs žmonės, bet nutrenkia šalia konteinerių ir palieka“, – sako Naujojoje gatvėje kalbintas vyras. 
Dar pernai miesto meras susitikimo su komunalininkais metu probleminėse vietose pasiūlė įrengti vaizdo kameras. Pirmoji jau sumontuota Alytaus mieste, Daugų gatvėje. Dar viena vaizdo sistema bus sumontuota Putinų mikrorajone, prie daugiabučio adresu Naujoji g. 88, dėl trečios vietos dar svarstoma. Jeigu kameros užfiksuos pažeidimą, atliekomis atsikračiusiam asmeniui grės įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 140 eurų. Už pakartotinį nusižengimą teisės aktai numato baudą iki 600 eurų. Pernai įspėta 20 žmonių. Neabejojama, kad pažeidimų bus nustatoma daugiau, kai pradės veikti kameros. Baudas arba įspėjimus skirs Alytaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius.
Vien tik pernai Alytuje surinkta 360 tonų atliekų, kurios buvo paliktos šalia konteinerių. Atliekų tvarkytojai primena apie gyventojų pareigą rūšiuoti. Net ir naujo televizoriaus dėžė negali būti palikta šalia konteinerio. Pakuotę reikėtų susmulkinti ir tada išmesti į tam skirtą vietą. 
Paskutiniu metu pasitaiko, kad komunalininkai neišveža atliekų. Užpildyti konteineriai net neatsidaro. Vien tik kovo mėnesį bendrovei „Ekonovus“ skirta baudų už daugiau nei 3 tūkst. eurų. Apie perpildytus konteinerius prašoma pranešti telefono numeriu, kurį galima rasti šalia konteinerių.
Komunalininkai pastebi, kad daugiausia problemų kyla dėl stambiagabaričių atliekų, tai yra baldų, padangų. Tokios atliekos negali būti paliekamos prie atliekų konteinerių. Jas gyventojai turi atvežti į surinkimo aikšteles, kuriose pateikus asmens dokumentą priimamos nemokamai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: