Dainavos žodis

Alytaus aeroklubo valdytas turtas perimtas, tačiau veikla tęsiama

Alytaus aeroklubas tęsia veiklą. (Alytaus aeroklubo nuotr.)

Rasa Švirmickaitė

Alytaus miesto savivaldybė, vykdydama Kauno apygardos teismo nutartį, išAlytaus aeroklubo perėmė panaudos sutartimi jam priklausiusį turtą. Tačiau abiejų pusių nuomonės dėl turto perėmimo proceso sklandumo skiriasi.
Alytaus miesto savivaldybės administracijos išplatintame pareiškime teigiama, kad ginčai dėl Lie­tu­vos spor­to cen­trui priklausančio, ae­ro­klu­bo nau­do­to tur­to – 8 pa­sta­tų ir 15 or­lai­vių, teismuose tęsėsi beveik metus ir baigėsi teismo sprendimu, nurodančiu, kad minėtas turtas Alytaus miesto savivaldybei perduotas pagal atitinkamus teisės aktus, perdavimo teisėtumas abejonių nekelia ir turtas turėtų būti nedelsiant perduotas savivaldybei.
Vykdydama teismo nutartį, savivaldybė sudarė komisiją, kuriai buvo pavesta iš aeroklubo perimti jo valdytą turtą.
Anot turto perėmimo komisijos pirmininkės, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Turto ir verslo skyriaus vedėjos Auksės Juonienės, nepaisant įpareigojančio teismo sprendimo, Alytaus aeroklubo atstovai nebuvo geranoriški ir nuo dalies vidaus patalpų savivaldybės atstovams raktai perduoti taip ir nebuvo.
Komisijai nebuvo perduotos pastatų kadastro duomenų bylos, patalpų, kuriose veikia aviamodelių sporto atstovai ir entuziastai, raktai, taip pat pastate bendrabutyje esančių patalpų, kuriose dar liko Alytaus aeroklubo turto, raktai.
„Perimant turtą, dalyvavo ir viešosios įstaigos „Transporto kompetencijų agentūra“ Orlaivių skyriaus atstovas, kuris vertino perduodamų lėktuvų bei sklandytuvų būklę. Jo vertinimu, dalis perduodamų lėktuvų yra iškomplektuoti, keliuose iš jų nėra ne tik atskirų prietaisų ir detalių, bet net variklio, sraigtų“, – sakė komisijos pirmininkė A. Juonienė.
„Alytaus aeroklubo“ viršininkas Dalius Sinkevičius išsakė kitokį požiūrį į perduotą turtą.
Anot jo, kadastrinės bylos, kurias klubas tvarkėsi už savo lėšas, yra apskaitoje. Atvykusi jų perimti savivaldybė pati turėjo išsiimti dokumentus, nes Kadastro duomenų bazėje tas turtas jau buvo perregistruotas savivaldybės vardu.
„Raktai nebuvo perduoti nuo vidinių patalpų, kuriose tebestovi klubo turtas – nuo dokumentacijos iki lėktuvų. Su Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktore Onute Balevičiūte sprendžiamas klausimas, kaip mums patekti prie savo turto, kadangi visi raktai nuo išorinių durų atiduoti savivaldybei“, – sakė D. Sinkevičius.
Dėl neva išrinktų lėktuvų. Su turto perdavimo aktu buvo perduota ir visa dokumentacija su formuliarais, t. y. lėktuvų istorijomis, kuriose surašyta, ar lėktuvai buvo sugedę, kas buvo taisoma. Be to, Lie­tu­vos spor­to cen­tras kiekvienais metais darydavo inventorizaciją ir, atsižvelgdamas į lėktuvų būklę, nustatydavo likutinę vertę. Perdavimo dieną 15 lėktuvų likutinė vertė buvo 15 eurų. Todėl sakyti, kad aviatoriai kažką lėktuvams padarė, būtų neetiška jų atžvilgiu. Jei iš lėktuvo išimtas kažkoks agregatas, tai ne todėl, kad tai būtų specialiai padaryta, o todėl, kad jis buvo remontuotas ir negauta detalės pakeitimui.
D. Sinkevičius tikisi, kad savivaldybė sudarys sąlygas aviatoriams naudotis savo turtu, kol miesto taryba priims sprendimą, ką daryti su perimtu turtu.
„Klubo veikla toliau vykdoma, ji nenutrūks. Sulaukiame didelio palaikymo tiek iš paprastų alytiškių, tiek iš verslo. Jau projektuojamas numatytas statyti angaras, kuriame bus patalpintas mūsų turtas“, – kalbėjo D. Sinkevičius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: