Dainavos žodis

Alytaus miesto socialdemokratai skyriaus vairą patikėjo Nerijui Cesiuliui

Alytaus miesto savivaldybės meras vadovaus ir LSDP Alytaus miesto skyriui. (Nuotr. facebook.com)

Rita Krušinskaitė

Visuotiniame susirinkime, kuris vyko nuotoliniu būdu, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Alytaus miesto skyriaus nariai nauju pirmininku išsirinko miesto merą Nerijų Cesiulį.
Į LSDP Alytaus miesto skyriaus pirmininko postą pretendavo trys kandidatai – Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, Antanas Jodauga ir Linas Stankevičius. Sėkmė, o tuo pačiu ir bendrapartiečių pasitikėjimas lydėjo N. Cesiulį.
Nors praėjusių metų pabaigoje dalis skyriaus narių buvo pareiškę, jog atsiriboja nuo mero N. Cesiulio, esą jam tapus meru, miestas ryškesnių pokyčių nepajuto, o tarybą apėmusi politinė krizė, todėl nepavyksta konstruktyviai dirbti, suformuoti naujos valdančiosios koalicijos. Po kurio laiko socialdemokratams pavyko susitelkti ir gana vieningai išsirinkti naują lyderį.
Už N. Cesiulį balsavo 68 socialdemokratų partijos nariai. 6 savo balsus atidavė už Antaną Jodaugą, 1 balsas buvo skirtas Linui Stankevičiui.
„Tai, kad mane išrinko pirmininku, rodo, jog bičiuliai, partijos nariai pasitiki manimi, mato mano darbus ir veiklą bei norą keisti ir keistis. Manau, kad bendrapartiečiai nori vidinės ramybės, sprendimų, o ne diskusijų ir ginčų. Todėl didelis pasitikėjimas labai stipriai įpareigoja“, – sakė N. Cesiulis.
Mero N. Cesiulo nuomone, Alytus yra kairiųjų, socialdemokratiškų pažiūrų miestas. Susitelkęs skyrius tikisi dar daugiau narių pritraukti į savo partiją, dar daugiau rinkėjų atstovauti. Bus siekiama išklausyti kuo daugiau alytiškių ir tuo pačiu pastebėti kiekvieną partijos narį.
Anot LSDP Alytaus miesto skyriaus pirmininko, vienas pagrindinių skyriaus tikslų – padidinti narių skaičių, kad, ruošiantis ateinančios kadencijos rinkimams, formuojant sąrašą, būtų kiek įmanoma daugiau žmonių, kuriais miestas galėtų pasitikėti, kurie galėtų daryti įvairias reformas, pertvarkas ir kitus miestui naudingus dalykus. „Norim būti komanda, kuri priimtų sprendimus ir drąsiai judėtų į priekį“, – pabrėžė N. Cesiulis.
„Pirmieji žingsniai būtų kartu su skyriaus taryba suformuluoti strateginį planą, ką žadame nuveikti per artimiausius dvejus metus, ir numatyti pagrindines veiklos gaires. Kitas žingsnis – pradėti aktyviai kviesti naujus narius, norime, kad kuo daugiau jaunų aktyvių žmonių čia rastų savirealizaciją, kad galėtų teikti siūlymus ir matytų pokyčius mieste. Ne mažiau svarbu ir užtikrinti, kad buvę nesutarimai pasibaigtų, kad skyrius būtų vieningas ir visi dirbtų miesto labui“, – apie būsimą veiklą kalbėjo naujasis skyriaus pirmininkas N. Cesiulis.
N. Cesiulis pakeitė dvejus metus partijos skyriui vadovavusį miesto tarybos narį Edmundą Čečėtą.
„Nekandidatuoti antrą kartą į skyriaus pirmininko postą apsisprendžiau jau gana seniai, nes norisi atsidėti kitiems darbams, vadybos magistrantūros studijoms. Daugiau laiko skirsiu tarybos darbui, nes ne visada suspėdavau į visus klausimus įsigilinti, daugiau laiko liks šeimai ir pomėgiams“, – apie tai, kam skirs atsiradusį laisvą laiką, kalbėjo E. Čečėta.
Kaip ir prieš jį buvęs pirmininkas, N. Cesiulis turės keturis pavaduotojus. Miesto merui partijos reikalus padės spręsti bendrapartiečiai Jurgita Šukevičienė, Rimantė Adomaitienė, Saulius Ivoška ir Rolandas Juonys.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: