Dainavos žodis

Alytaus miesto garbės piliečio vardas suteiktas Antanui Jonui Minkevičiui

26-asis Alytaus miesto garbės pilietis Antanas Jonas Minkevičius. (Asmeninio archyvo nuotr.)

Rita Krušinskaitė

26-uoju Alytaus miesto garbės piliečiu už ypatingus miesto statybų nuopelnus, meno, kultūros ir sporto rėmimą, aktyvią visuomeninę veiklą tapo ilgametis Lietuvos ir Čekijos UAB „Grinduva“ direktorius Antanas Jonas Minkevičius. Garbės piliečio regalijos A. J. Minkevičiui bus įteiktos per miesto gimtadienį.
„Dabar daugiausia gyvenu kaime, ant Dusios ežero kranto, kur anksčiau stovėjo mano tėvų sodyba. Grįžau į tą vietą, kur prabėgo vaikystė, čia ir aura geresnė“, – sakė A. J. Minkevičius ir pridūrė, kad kas antrą dieną vis dar važiuoja į darbą bendrovėje, nors darbų ir sodyboje netrūksta.
„50 metų stačiau miestą, o mieste sklypo namui taip ir negavau“, – be pykčio kalbėjo Alytaus miesto garbės pilietis.
Kurdamas savo verslą ir sėkmingai vadovaudamas jam, A. J. Minkevičius visada laikėsi nuostatos, jog tik sąžiningas verslas gali atnešti laimę. Todėl neatsitiktinai UAB „Grinduva“ per 24 metus 15 kartų buvo nominuota kaip sėkmingiausiai dirbanti maža įmonė. „Sąžiningai gali dirbti ir uždirbti. Tada ir darbuotojai bus patenkinti, ir viskas gerai seksis“, – gyvenimiška patirtimi dalijosi A. J. Minkevičius.
Per visą gyvenimą A. J. Minkevičius pakeitė tik dvi darbovietes. 30 metų išdirbo „Statybos treste“, o „Grinduvoje“ dar ir dabar tebedirba konsultantu.
„Kai 1965 metais atvažiavau į Alytų, jame gyveno tik 16 tūkst. gyventojų. Vėliau pastatėme tiek namų, kad juose tilpo 80 tūkst. gyventojų. Alytus išaugo penkis kartus. Nors Alytus ir yra smėlėtosios Dzūkijos dalis, statyti daugiausia teko pelkėse. Teko daug metų braidyti po molį ir daug guminių batų sunešioti“, – pasakojo A. J. Minkevičius.
Kartu su žmona Aldona, kuri buvo jo klasiokė, užaugino dukrą Iloną Vailionienę ir sūnų Vytarą. Abu vaikai baigė medicinos studijas, tačiau sūnus vėliau metė mediciną ir pasekė tėvo pėdomis. Dukra dirba gydytoja Alytuje, o sūnus Kaune statybininku.
Minkevičiai džiaugiasi vienu anūku, trimis anūkėmis ir trimis proanūkiais. Vienam iš anūkų – Tomui Vailioniui patikėtos bendrovės „Grinduva“ vadovo pareigos. Jis, kaip ir senelis, pasirinko statybininko kelią.
„Vaikai geri, mumis rūpinasi, dažnai aplanko. Vienu žodžiu, pragyvenome normalų gyvenimą“, – sako Alytaus miesto garbės pilietis A. J. Minkevičius.
Prašymą A. J. Minkevičiui suteikti Alytaus miesto garbės piliečio vardą pasirašė 250 alytiškių. Vėliau savo nuomonę slaptu balsavimu tarybos posėdžio metu išreiškė politikai. Už A. J. Minkevičiaus kandidatūrą balsavo 14 tarybos narių.
Už antrąjį pretendentą į miesto garbės piliečius – Lietuvos nepriklausomybės akto signatarą, dailininką ir paveldosaugininką Vytautą Kolesnikovą balsavo 5 tarybos nariai. Balsavimui buvo išduoti 23 biuleteniai, po balsavimo 4 iš jų rasti negaliojantys.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: