Dainavos žodis

„Luksnėnų soduose“ kilusio gaisro priežastys neaiškios

Įsiplieskusį gaisrą greitai pastebėjo keliu važiuojantys žmonės. (UAB „Luksnėnų sodai“ nuotr.)

Rita Krušinskaitė

Didžiausiuose ne tik Alytaus rajone, bet ir visoje Dzūkijoje versliniuose „Luksnėnų soduose“ praėjusį sekmadienį siautėjo liepsnos. Ugniagesiai gelbėtojai tiria kelias gaisro kilimo priežastis, tarp kurių ir tyčinis padegimas.
Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) duomenimis, pranešimas apie gaisrą buvo gautas apie 14.30 val. Skambinęs žmogus pranešė, jog dega gyvenamasis namas. Tačiau į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai pamatė, kad liepsnoja didžiulė šakų krūva.
Sodai, kurių teritorijoje kilo gaisras, yra netoli kelio Alytus–Simnas–Kalvarija, todėl pro medžius kylančius dūmus gana greitai pastebėjo keliu važiuojantys žmonės. Nors gaisras buvo pastebėtas greitai ir ugniagesiai gelbėtojai į įvykio vietą atvyko operatyviai, maždaug 8 arų plote liepsnojančias šakas 4 autocisternoms visiškai užgesinti pavyko tik po dviejų valandų.
Tiriamos kelios gaisro priežastys, tarp kurių ir tyčinis padegimas, ir savaiminis užsidegimas. Diena buvo saulėta, tad šakų krūvoje buvusi stiklo šukė galėjo tapti ugnies įsiplieskimo priežastimi.
„Luksnėnų sodų“ direktoriaus Vaido Stanaičio nuomone, ugnis galėjo įsiplieksti nuo tyčinio padegimo. „Šakos buvo sukrautos netoli vartų, kurie paprastai nerakinami. Šalia sodų eina kelias, dviračių ir pėsčiųjų takas, todėl į sodo teritoriją galėjo įeiti bet kas. Nemanau, kad nuo piktavalio gali apsaugoti užrakinti vartai, juk tvorą perlipti nėra sunku“, – kalbėjo V. Stanaitis.
Jis kategoriškai atmetė po gaisro socialiniuose tinkluose pasirodžiusius komentarus, kad neva gaisrą sukėlė patys sodų darbuotojai, norėję atsikratyti nereikalingų šakų.
„Iš maždaug 50 hektarų ploto suvežtas nugenėtas obelų šakas artimiausiomis dienomis turėjo išsivežti „Dzūkijos medienos“ bendrovė biokuro gamybai. Jos darbuotojai ir susivežė jas į vieną krūvą arčiau kelio, kad būtų patogiau išsivežti, tačiau nespėjo“, – pasakojo V. Stanaitis.
Anot bendrovės „Luksnėnų sodai“ vadovo, tiksli ugnies padaryta žala dar skaičiuojama. Pirminiu vertinimu, ji siekia apie 500 eurų, nes stipriai apdegė kelios arčiausiai gaisravietės augusios obelys. V. Stanaitis džiaugiasi, kad liepsnos liežuviai nepasiekė virš šakų krūvos ėjusios elektros linijos, tada pasekmės galėjo būti neprognozuojamos.
Alytaus PGT pareigūnai ketina kreiptis į ESO specialistus, kad įvertintų virš gaisravietės buvusių elektros linijos laidų būklę. Gali paaiškėti, kad nukentėjo ne tik obelys, bet ir elektros laidai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: