Dainavos žodis

Dainavos mokyklos prieigose – naujos aikštelės

Meras varžėsi su buvusiu olimpiečiu.

Alius Mikelionis

Dainavos progimnazijos pašonėje oficialiai atidarytas aikštynas, kuriame – mažojo futbolo aikštė su dirbtinės žolės danga, trijų takelių bėgimo takas, skirtas šuoliams į tolį, bei krepšinio aikštelė. Tai – pirmojo aikštynų įrengimo etapo pabaiga, jis kainavo 250 tūkstančių eurų. Pinigai skirti iš LR švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ir miesto biudžeto. Aikštynų įrengimas vėlavo kelerius metus, mat buvo kilę problemų ir dėl oro sąlygų, ir dėl bankrutavusio rangovo.
Oficialaus atidarymo metu miesto meras įtrauktas į sporto rungtis. Jam teko mušti baudos smūgį, žaisti mini futbolą, o krepšinio aikštėje politikas taiklumu nustebino olimpinių žaidynių bronzos medalių laimėtoją, vietos politiką Tomą Pačėsą.
„Malonu kurti miestą visiškai kitokį. Aikštynai tampa multifunkciniais ir skirti ne tik mokyklos bendruomenei, bet ir visam Dainavos mikrorajonui ir miesto gyventojams, kurie galės čia sportuoti. Aikštelės saugios dėl minkštos dangos, todėl ir tėveliams bus ramiau“, – sakė miesto vadovas N. Cesiulis.
Baigus pirmą etapą 2022 metais prasidės antrasis. Simboliniu bėgimo teisėjo šūviu meras davė startą antram sporto aikštelių įrengimo etapui. Antruoju etapu bus įrengta universali teniso ir badmintono aikštelė, mini futbolo, gimnastikos zona ir lauko stalo teniso stalai. Šie aikštynai taip pat bus finansuojami daugiausia Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšomis.
Dainavos progimnazija žada rūpintis savo turtu. Nors aikštynuose laukiami visi norintys sportuoti, tačiau numatytos jo veikimo valandos. Ugdymo metu juo naudosis progimnazistai ir aplinkinių darželių vaikai, o po ugdymo valandų laukiami bendruomenės nariai. Nakčiai sporto aikštelės bus rakinamos.

Darbai bus pratęsti 2022 metais.
Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: