Dainavos žodis

Braškių laukai Arūną Narauską vilioja tik vasarą, širdyje – mokytojo pašaukimas

Sunkaus darbo nebijantis ir geros nuotaikos bei humoro nestokojantis A. Narauskas sako, kad ne pirmą kartą kaklaraištį teks iškeisti į kaliošus braškių laukuose.

Danielius Jakubavičius

Alytaus rajono Simno specialiosios mokyklos mokytojas, teatro studijos „Runa“ įkūrėjas ir vadovas simniškis Arūnas Narauskas jau penktą vasarą iš eilės per vasaros atostogas išvažiavo dirbti į Norvegiją pas vietos ūkininkus.
Arūnas mėgsta mokytojo darbą, tačiau pripažįsta, kad pedagogų algos nėra itin didelės, todėl apsisprendė papildomai padirbėti užsienyje. Šiais metais vyras skins braškes Norvegijos laukuose, dirbs kitus žemės ūkio darbus.
Sunkaus darbo nebijantis ir geros nuotaikos bei humoro nestokojantis A. Narauskas sako, kad ne pirmą kartą kaklaraištį teks iškeisti į kaliošus braškių laukuose, bet pedagogas nėra linkęs dejuoti – jeigu kažko trūksta, reikia ne laukti, bet ieškoti galimybės papildomai užsidirbti.
„Man vasara ne poilsio metas, o gera proga papildomai užsidirbti, kartu aplankyti Norvegijoje gyvenančius draugus, su kuriais užsimezgusi draugystė tęsiasi iki šiol. Gyvensiu 7 kilometrai nuo jūros, tad turėdamas laisvą minutę ištrūksiu prie jos“, – kalbėjo mokytojas.
Pirmiausia vyras dirbs braškių laukuose, o jų sezonui pasibaigus ravės morkas, kas bulves, gal net montuos scenas.
A. Narauskas išvykdamas į Norvegiją į lagaminą krovėsi ne tik būtiniausius daiktus, bet ir maisto produktus – lašinių paltį, lietuviškos duonos, šakočio, kurių Norvegijoje nenusipirksi. Pasak Arūno, skirtumas tarp mokytojo ir braškių skynėjo darbo tas, kad braškių laukai neteikia jokio malonumo, o darbas su mokiniais teikia daug džiaugsmo, nors ir nėra lengvas.  Vyras sako, kad dirbant laikas labai greitai bėga, todėl net nepastebės, kai netrukus sugrįš į įprastą gyvenimo ritmą: rišis kaklaraiščius ir lips ant scenos vesti renginių bei vėl pravers Simno specialiosios mokyklos duris, kurioje dirba jau 27 metus. 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: