Dainavos žodis

Bendrovės „Atžalynas“ darbuotojams – skrydis oro balionu

Danielius Jakubavičius

Ar mėgavotės rytine kava skrisdami oro balionu? Taip – atsakytų Alytaus rajono žemės ūkio bendrovės „Atžalynas“ darbuotojai. Jau trečius metus iš eilės bendrovės vadovas Algis Žėkas savo darbuotojams dovanoja nepamirštamus įspūdžius – skrydį oro balionais.
„Šiais metais karantinas žmones labai išvargino, todėl jiems reikia įspūdžių, naujų potyrių, bendravimo ir pabūti su gamta“, – apie tradicija tapusį skrydį oro balionais kalbėjo žemės ūkio bendrovės „Atžalynas“ vadovas A. Žėkas. Jis oreivius rinkosi labai atsakingai, kad būtų saugu ir patikima. Bendrovės darbuotojus skraidino oreiviai iš Vilniaus, Kauno.
Skrydis prasidėjo 5.00 valandą ryto. Į dangų kilo trys oro balionai, skraidindami 30-ies žmonių grupę. Didžiausiame oro baliono krepšyje tilpo 13 žmonių. Šį kartą apžvelgtos Simno krašto apylinkės, kaimyninės Marijampolės savivaldybės gamtovaizdžiai. Mėgautis nuostabia gamta ir gyvūnais: stirnomis, kiškiais, iš paukščio skrydžio buvo galima daugiau nei pusantros valandos. Oro balionai skrido apie 18–20 km per valandą greičiu, kilo iki 1 km aukščio.
Žemės ūkio bendrovės darbuotoja Albina Zubrienė džiaugėsi jau trečią kartą galėdama kilti oro balionu. „Nors skrendu ne pirmą kartą, bet įspūdžiai kaskart vis kitokie. Labai smagu! Baimės nejaučiu, tiesiog gėriuosi gamta, gražiais vaizdais“, – kalbėjo A. Zubrienė. Moteris pažymėjo, kad bendrovės vadovas rūpinasi darbuotojais, nustebina ne tik skydžiais, bet ir ekskursijomis, renginiais.
Pasak skridusių pirmą kartą, įdomiausias – nusileidimas. Balionas stabdžių neturi, todėl neretai jo krepšys pasvyra, apsiverčia, bet profesionalūs oreiviai sugeba nutupdyti balioną be visiško apsivertimo, ramiai, gal su trupučiu jaudulio pirmą kartą skrendantiems.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: