Dainavos žodis

Sporto šventėje Venciūnuose pasveikintos ir Onos

Sporto šventė Venciūnuose įsiterpė į Tokijo olimpinių žaidynių planą. Už tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos mūsų olimpiečiai varžosi, siekdami aukštų sportinių rezultatų, bet ne mažesnis sportinių varžybų azartas virė ir Venciūnuose – čia vyko tradicinė sporto šventė, kurioje skambėjo ir sveikinimai Onoms. 

Sveikinimai ir ateities norai 
Sportininkus ir dalyvius pasveikino svečiai ir naujasis Alovės seniūnas Jonas Baliukonis, kuris į šventę atvyko su kastiliais (ramentais). Jis linksmai kreipėsi į savo krašto žmones. „Pusiau netikusio seniūno neteko matyti, bet reikia visokį  pamatyti“, – humoro jausmo nestokojo J. Baliukonis. Jis palinkėjo gražių varžybų, įspūdžių, draugystės, sveikatos Onoms ir sportuojantiems, bendruomenės pirmininkui bei varduvininkėms Onutėms dovanojo skanėstą – šakotį. 
Venciūnų bendruomenės „Venciūnų sodiečiai“ pirmininkas Svajūnas Adžgauskas pasidžiaugė, kad į šventę susirinko gausus būrys venciūniškių ir aplinkinių kaimų gyventojų. „Džiaugiamės galimybe naudotis buvusios mokyklos pastatu. Turime daug ambicijų ir planų pastatą paversti švietimo, kultūros, sporto ir laisvalaikio centru“, – kalbėjo S. Adžgauskas. Vyras pažymėjo, kad siekiant įveiklinti pastatą reikės visų pagalbos – ir gyventojų, ir savivaldybės. O šventės dalyviams jis palinkėjo pasikrauti energijos ir į namus grįžti su gera nuotaika. 
Prisiminimais apie Venciūnus, kuomet dirbo mero pavaduotoju, pasidalijo tarybos narys Gediminas Krasauskas. „Mačiau, kaip kūrėsi darželis, kaip trūko aiškumo dėl mokyklos ateities, o šiandien girdžiu, kad mokykla priklauso bendruomenei“, – kalbėjo G. Krasauskas. Jis palinkėjo gražių sportinių akimirkų  ir gerų rezultatų. 
Palaikyti venciūniškių atvyko ir tarybos narys Gintaras Chščenavičius. 
O šventėje netrūko azarto ir smagių rungčių, kuriomis garsėja tik Venciūnų sporto šventė. Vienos iš jų – vaikų paspirtukų, triratukų, dviratukų varžybos, kuriose mažuosius palaiko tėvai ir draugai. 
Nei viena rajono sporto šventė neapsieina be Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro merginų parengtų įdomiųjų rungčių ir estafečių, o šį kartą jos pakvietė net ir į juoko jogos užsiėmimą. 
Smalsuoliai galėjo apžiūrėti Kalesnykų medžiotojų būrelio trofėjų parodą. 

Varžybų rezultatai 
O kas buvo sportiškiausi ir pelnė apdovanojimus? Socialinio tinklo „Facebook“ profilyje „Venciūnų sodiečiai“ paskelbti varžybų nugalėtojai. 
Futbolą laimėjo komanda „Gesintuvai“, kuriai nusileido komanda „Venciūnai“. Smiginio rungtį moterų grupėje laimėjo Danguolė Rimašauskienė, vyrų – Raimundas Padegimas, vaikų grupėje pirmąją vietą užėmė Luna Petrikaitė, antrosios vietos laimėtoja Skaistė Markevičiūtė, trečiosios – Eidas Ročkys. Orinio šautuvo šaudymo rungties moterų komandos lyderė Evelina Underytė, vyrų – Raimundas Padegimas, vaikų  pirmosios vietos laimėtoja Lukrecija Taraškevičiūtė, antrosios – Skaistė Markevičiūtė, trečiosios – Tajus Pavilonis. 
Taikliausią ranką tritaškio rungtyje moterų klasėje turėjo ir pirmąją vietą iškovojo Gabrielė Aleksandravičiūtė, antra liko Ernestina Veikutienė, trečia – Simona Bystrova. Vyrų klasėje pirmasis buvo Nauris Zenkevičius, antras – Tomas Jotauta, trečias – Edvinas Kundrotas. Vaikų klasėje geriausiai tritaškius sekėsi mėtyti Mantui Minevičiui, antras buvo Dovydas Jankauskas, trečia – Skaistė Markevičiūtė. 
Krepšinio 3×3 rungtyje pirmąją vietą iškovojo komanda „Svetimi“, antrąją – „Kryžkelių plienas“, trečiąją – komanda „Kunigunda“. 
Kvadrato rungtyje pirmąją vietą užėmė komanda, kurioje žaidė Tajus, Aironas, Oskaras, Nedas ir Dovydas, antri liko Eidas, Mantas, Saimonas, Arijus ir Rojus. Giros kilnojime stipriausias ir ištvermingiausias buvo Povilas Margevičius. 

Danielius Jakubavičius 

Dalintis:

1 komentaras apie “Sporto šventėje Venciūnuose pasveikintos ir Onos”

Komentarai yra išjungti.

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: