Dainavos žodis

Mėsos perdirbimo bendrovę „Riamoną“ įsigijo nauji šeimininkai

Nors „Riamonos“ savininkai pasikeitė, bendrovės pavadinimas ir UAB statusas liko toks pats.

Rita Krušinskaitė

Beveik tris dešimtmečius dzūkams priklausiusią stambiausią Alytaus rajono mėsos perdirbimo bendrovę „Riamona“ šį vidurvasarį nusipirko Suvalkijos verslininkai.
Nuo 1994 metų Ve­re­bie­jų kaime veikiančią UAB „Riamona“ įsigijo Ma­ri­jam­po­lė­je re­gist­ruo­tas ju­ri­di­nis subjektas, ku­rio di­džiau­sias ak­ci­nin­kas – ma­ri­jam­po­lie­tis Mar­ty­nas Ur­bai­tis. „Kol kas apie konkrečius planus ir veiklos perspektyvas kalbėti nenoriu. Pirmiausia reikia su viskuo susipažinti, apsiprasti“, – sakė da­bar „Ria­mo­nai“ va­do­vau­jantis M. Jurgaitis.
Naujasis direktorius teigė, jog bendrovė steng­sis orien­tuo­tis į asor­ti­men­to plėt­rą ir ko­ky­bę. Bus ieš­ko­ma part­ne­rių pre­ky­bo­je, sie­kiant per pre­ky­bos taš­kus par­duo­ti dau­giau „Riamonoje“ pagamintos pro­duk­ci­jos.
Anot M. Jurgaičio, iki šiol „Ria­mo­na“ dir­bo dau­giau Pie­tų Lie­tu­vo­je, ir toliau bus stengiamasi šią nuostatą įtvirtinti, tačiau šiuo regionu nebus apsiribojama, bus siekiama plės­ti pre­ky­bą ir kituose šalies regionuose. „Aly­taus apskrityje yra gar­baus am­žiaus verslininkų, kuriems priklauso po ke­letą par­duo­tu­vių, šie žmonės jau gal­vo­ja apie jų par­da­vi­mą, to­dėl svars­to­me ir apie tų parduotuvių įsi­gi­ji­mą“, – kalbėjo M. Jurgaitis.
Suvalkijos verslininkas bendrovę „Riamona“ nusipirko neatsitiktinai, jis tu­ri pa­tir­ties mė­sos ga­my­bo­je. Be to, jau kurį laiką ieškojo, kur investuoti. Tuo tarpu „Riamonos“ akcininkai bendrovei ieškojo pirkėjo. Tad sutapus abiejų pusių interesams, vieni pardavė, kiti nusipirko ge­rą var­dą bei įdir­bį rin­ko­je tu­rin­čią bendrovę.
„Riamonoje“ ga­mi­na­ma daugiau kaip šim­to pa­va­di­ni­mų mė­sos ga­mi­nių, kurių kokybę įvertino ir skonį jau seniai pamėgo Alytaus regiono gyventojai.
Įmonėje šiuo me­tu dir­ba apie 40 žmo­nių. Dau­gu­ma jų vie­ti­niai, iš aplinkinių kaimų, tačiau kai kurie specialistai į darbą Verebiejų kaime važinėja iš Aly­taus ir Ma­ri­jam­po­lės. Ateityje esamą kolektyvą planuojama papildyti naujais kvalifikuotais ga­my­bos dar­buo­to­jais. Jų jau ieš­ko­ma.
Per kelis dešimtmečius veiklos „Riamona“ yra laimėjusi ne­ma­žai kon­kur­sų savo produkciją tiek­ti vals­ty­bi­nėms įstai­goms.  2003 metais buvo atlikta įmonės rekonstrukcija. Pastatyta nauja triušių ir paukščių skerdykla, kurioje galima skersti ne tik viščiukus ir kalakutus, bet ir žąsis, antis, stručius, fazanus. Da­lį produkcijos bendrovė eksportuoja į užsienį – An­gli­ją ir Len­ki­ją. Metinė bendrovės apyvarta beveik trys milijonai eurų.
Nors „Riamonos“ savininkai pasikeitė, bendrovės pavadinimas ir UAB statusas liko toks pats.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: