Dainavos žodis

Besiskiepijančių daugėja, užsikrėtusių COVID-19 virusu taip pat

Alytaus rajono savivaldybėje nuo koronaviruso pasiskiepijo daugiau kaip 75 proc. gyventojų. (Alytaus rajono savivaldybės nuotr.)

Rita Krušinskaitė

Kol Lietuvoje, kaip ir visame pasaulyje, siautėja COVID-19 pandemija, tol bus dvi stovyklos. Vienoje jų esantieji įrodinės ir teiks faktus bei argumentus, kad skiepytis reikia, kitoje stovykloje esantieji, naudodami tuos pačius „ginklus“, įrodinės priešingai.
Dažniausiai mūsų apsisprendimą skiepytis ar ne lemia ne tik mokslininkų ir ekspertų rekomendacijos, bet ir mūsų pačių ar artimųjų susidūrimas su šiuo pavojingu virusu. Nepaisant to, kad kasdien daugėja pasiskiepijusių, sparčiai auga ir užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičius.
Dėl Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje Vidaus ligų 1-ajame ir 2-ajame skyriuose kilusio COVID-19 susirgimų protrūkio tarp besigydančių pacientų teko keliomis dienomis anksčiau nei buvo numatyta atidaryti skyrių koronavirusu sergantiems ligoniams.
Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis savo Facebook rugpjūčio 17 dieną rašė, jog šiuo metu čia gydoma 18 koronavirusu užsikrėtusių ligonių. Skyriuje beliko 2 laisvos lovos. Vienas žmogus – reanimacijoje. Anot mero N. Cesiulio, dauguma COVID skyriaus pacientų – neskiepyti. Į ligoninę patenka vis jaunesni.
Oficialaus Lietuvos Respublikos Vyriausybės skelbiamos informacijos šaltinio koronastop.lt rugpjūčio 18 dienos duomenimis, Alytaus mieste koronavirusu sirgo 135 asmenys, per parą nustatyta 21 naujas atvejis, tuo tarpu per savaitę naujų susirgimų skaičius išaugo 104,2 proc. Nuo pandemijos pradžios šia liga užsikrėtė 7416 alytiškių. 7073 gyventojai pasveiko, 71 mirė. Naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka 292,7 atvejo.
„Iš kitų šalies didmiesčių Alytus išsiskiria vakcinavimo mastais! Noriu pasidžiaugti, kad šiuo metu iš viso paskiepyta daugiau nei 30 tūkst. alytiškių, t. y. 61,9 proc. gyventojų! Tačiau to nepakanka. Pasitikėti medikais ir mokslininkais, kurie tam pašventė visą savo gyvenimą. Skiepytis ir taip apsaugoti save bei aplinkinius“, – ragino Alytaus miesto vadovas.
Alytaus rajone situacija dar geresnė, čia, rugpjūčio 18-osios duomenimis, pasiskiepijusių buvo 75,5 proc., o susirgusių per praėjusią parą – 4. Per savaitę užsikrėtusiųjų skaičius padidėjo 72,7 proc. Šiuo metu koronavirusu serga 23 Alytaus rajono gyventojai. Nuo pandemijos pradžios ši liga buvo diagnozuota 1883 asmenims, iš jų 1755 pasveiko, 43 mirė.
Alytaus rajono savivaldybė, skirtingai nei miesto savivaldybė, ragindama skiepytis apeliuoja ne tik į gyventojų sąmoningumą, bet ir įvairiais būdais skatina gyventojus.
Rugpjūčio 17–19 dienomis organizuotoje Skiepų akcijoje 2 pasiskiepijusiems skirtos dovanos, kurias jie galės rinktis pagal savo skonį arba pomėgius. Mėgstantiems saldumynus – 1 kilogramas šokolado, mėgstantiems nuotykius ir azartą – nemokamas bilietas į pramogų parką „Tarzanija“ arba  pramogas vandens batutų parke Dauguose. Nemėgstantiems aštrių pojūčių – dovanų kortelė į kino teatrą arba dovanų kortelė restorane „Hesburger“ arba pietūs restorane „Dzūkijos dvaras“.
Be to, visi, norintys skiepytis, o po to pramogauti, bet neturintys kuo nuvykti, nuvežami ir parvežami iki namų.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: