Dainavos žodis

Luksnėnų kaimo muzikantų šventėje daug pramogų, geros nuotaikos ir Vinculio „šposų“

Renginio vedėjai Dalė Kočiūnė ir Vinculis. (D. Jakubavičiaus nuotr.)

Praėjusį šeštadienį Luksnėnuose to dar nebuvo! Gausi liaudiškos muzikos kapelomis, pop grupėmis, pramogomis nuskambėjo 47-oji kaimo muzikantų šventė. Ant scenos buvo visko: ir kapelų varžytuvių, ir šmaikštaus personažo Vinculio, ir mergvakarį švenčiančių merginų, kurios, kaip vėliau paaiškėjo, atvyko turėdamos tikslą tarp kapelų susirasti muzikantus būsimoms vestuvėms.

Vicemerė D. Kitavičienė šoka su Alovės vargonininku H. Janukaičiu. (D. Jakubavičiaus nuotr.)

Šventėje buvo galima pamatyti ne vieną tarybos narį ar pažįstamą veidą. Luksnėniškius ir svečius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės mero pavaduotoja Dalia Kitavičienė.
Į renginį žmonės ėjo ir važiavo šeimomis. Automobilių eilės gausiai nusidriekė Luksnėnų gatvėse. Kalbinti luksnėniškiai sakė, kad tokios šventės kaime dar nėra buvę. Veikė prekybos maistu palapinės. Prekybininkai siūlė įsigyti visko: nuo kiniškų niekučių iki rankų darbo gaminių. Luksnėnų parko erdvėse įsikūrė Alytaus seniūnijos bendruomenių kiemeliai. Šių metų medumi, vaško žvakėmis prekiavo Luksnėnų kaimo bendruomenės „Drūtas dzūkas“ atstovai, o pirmininkas Marius Povilaitis užsukusius vaišino čia pat kiemelyje išvirta čili sriuba. Genių, Likiškėlių kaimų bendruomenės pristatė savo rankdarbius, keptus skanėstus. Užubalių, Radžiūnų kaimo bendruomenių kolektyvai lipo į sceną ir džiugino savo dainomis. Ant scenos varžėsi 11 Pietų Lietuvos regiono ir svečių iš Punsko kapelų. Humoro nestokojo personažas Vinculis – Kęstutis Tumynas, kuris šmaikščiai komentavo šventės eigą, ypač „atsigavo“ ir sukosi kaip vijurkas į sceną užlipus merginoms, kurios šventė mergvakarį. O kapelų varžytuvių laimėtojai kapelai „Samė“ iš Onuškio jis įteikė bulvių maišą.
Nei viena rajono šventė neapsieina be rajono visuomenės sveikatos biuro kolektyvo, kuris šį kartą didelius ir mažus pakvietė į puodelių dekoravimo edukaciją, o vaikus – ir į linksmąsias rungtis.
Vos tik pradėjus groti Alytaus rajono grupei „Bent“ ir jauni, ir vyresni pakilo nuo kėdžių ir smagiai sukosi, lingavo šokių aikštelėje. Verta paminėti, kad „Bent“ vaikinai nė kiek nenusileido grupei „Bernužėliai“, kuri po jų tęsė populiarių lietuviškų dainų maratoną. Jau sutemus Luksnėnų dangų puošė ne tik žvaigždės, bet ir tarybos nario Mariaus Jasaičio dovanotas fejerverkas.
Už puikios šventės organizavimą, padėkos nusipelnė Alytaus r. savivaldybės kultūros centro Luksnėnų skyriaus vadovė Dalė Kočiūnė, jos pagalbininkai ir rėmėjai. Gražių žodžių nuo scenos jiems negailėjo ir Vinculis, sakydamas: „lauksim dar daugiau tokių renginių ateityje“.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: