Dainavos žodis

Makniūnų „Bagažinių turgelyje“ – ne tik prekyba, bet ir mainai

Turgelio organizatorius Juozas Adomaitis. (Juozo Jegelevičiaus nuotr.)

Praėjusį sekmadienį Alytaus rajono Raitininkų seniūnijos bendruomenės „Makniūnų sodžius“ kiemelyje šurmuliavo antrasis „Bagažinių turgelis“. Idėja organizuoti turgelį kilo naujiems bendruomenės nariams Juozui Adomaičiui ir Romualdui Volungevičiui.
„Kraustantis iš Kauno į Alytų, vėliau į Raitininkų kaimą, pastebėjau, kad sukaupiau nemažai gerų, bet nereikalingų daiktų. Išmesti jų nenorėjau, todėl  kilo mintis juos parduoti. Turgelio idėja pasidalijau su bendruomenės pirmininke Dale, kolega Romualdu“, – kalbėjo „Bagažinių turgelio“ iniciatorius J. Adomaitis.

Bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė apsiperka. (Juozo Jegelevičiaus nuotr.)


Pasak „Makniūnų sodžiaus“ bendruomenės pirmininkės Dalės Baranauskienės, idėja organizuoti turgų Makniūnuose – sena. „Prieš 16 metų iniciatyvinė grupė siūlė rengti ūkininkų turgelius, kuriuose būtų prekiaujama kaimiška produkcija.  Tačiau turgaus nepavyko surengti, o prisijungus naujiems, entuziastingiems žmonėms Romualdui ir Juozui, turgelio idėja atgimė,“ – džiaugėsi D. Baranauskienė.  Pasak jos, smagu, kad toks turgelis vyksta Makniūnuose. „Galime pasivaikščioti, pasižiūrėti, parduoti. Galbūt mūsų kaimo žmonėms truputį nedrąsu, bet tikiu, kad idėja rengti turgelius Makniūnuose tęsis ir kaimo žmonės iš savo „šėpų“ ištrauks nenaudojamus, bet gerus daiktus, kuriuos parduos ar mainys“, – kalbėjo bendruomenės pirmininkė. 
„Bagažinių turgelio“ idėją palaiko ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras. „Tikslas ne tik užsidirbti, bet ir skatinti gerų daiktų antrinį panaudojimą“, – tęsė idėjos autorius Juozas. Pasak vyro, dažnai būna, jog įvyksta ir daiktų mainai.
Kalbinti pirkėjai džiaugėsi pigiai įsigiję ar mainęsi kokybiškais daiktais. „Bagažinių turgelyje“, kaip ir visuose panašiuose „blusų“ turgeliuose, prekiauta įvairiais naudotais, bet gerais daiktais: buities įrankiais, knygomis, audiokasetėmis, CD, virtuvės reikmenimis, automobilių detalėmis, įrankiais, drabužiais, žaislais, suvenyrais, kolekcinėmis vertybėmis.

Danielius Jakubavičius 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: