Dainavos žodis

Luksnėnų seniūnaitis Linas Norkūnas jėgas ir laiką skiria visuomeninei veiklai

Alytaus rajono savivaldybės Luksnėnų seniūnaitijos seniūnaičiu jau 9 metus neatlygintinai dirba Linas Norkūnas. (D. Jakubavičiaus nuotr.)

Alytaus rajono savivaldybės Luksnėnų seniūnaitijos seniūnaičiu jau 9 metus neatlygintinai dirba Linas Norkūnas. Jis rūpinasi seniūnaitijos aplinka ir, kaip pats sako, yra „pagalbininkas ir tarpininkas tarp seniūno ir žmonių“.
64 metų vyras sveikata nesiskundžia, džiaugiasi, kad šeima palaiko jo visuomeninę veiklą, o žmona Genė padeda kiek gali.
Linas gimė Viešnagių kaime, Miroslavo seniūnijoje. Mokėsi Parėčėnų aštuonmetėje mokykloje. 11 klasių baigė Miroslavo vidurinėje mokykloje. Po mokyklos baigimo tarnavo armijoje. Grįžęs,  1977 m. įsidarbino milicijoje. „Dvejus metus saugojome kalinius. Vėliau perėjau dirbti į Nežinybinį skyrių. O iki pat pensijos dirbau pirmoje policijos nuovadoje Dariaus ir Girėno gatvėje, Alytuje“, – pasakojo L. Norkūnas.  
„Seniūnaitis turi mokėti organizuoti, suburti žmones ir pats daug dirbti“, – įsitikinęs L. Norkūnas. Vyras džiaugiasi gražėjančiais Luksnėnais: atnaujintu kultūros namų pastatu, dviem bendruomenėm, išasfaltuotais kaimo keliais, sporto aikštynu, į kurį atvažiuoja net miesto gyventojai sportuoti.
Pasak L. Norkūno, tenka išgirsti ir priekaištų, nors atlyginimas už seniūnaičio darbą nemokamas. Seniūnaitis, pasitelkdamas už pašalpas atidirbančius asmenis, kurių vis mažiau ir tie patys nori įsidarbinti, organizuoja Luksnėnų seniūnaitijos viešosios aplinkos tvarkymą: pakelių, Luksnėnų parko, kitų viešų erdvių šienavimą, lapų grėbimą. Jeigu reikia pagalbos, talkina Luksnėnų kultūros, bibliotekos darbuotojams, bendruomenėms. Luksnėnų seniūnaitija apima ne tik Luksnėnų, bet ir aplinkinius kaimus: Aniškio, Arminų I, Arminų II, Bernotiškių, Daugirdėlių, Kaniūkų, Likiškių.
L. Norkūno sūnus jau 14 metų gyvenimą kuria Norvegijoje. Ten nusipirkęs namą.  Vaikaitė – antrokė, lanko Norvegijos mokyklą. Tad Linas turi laiko ir jėgų, kurias skiria seniūnaičio darbui. „Santykiai su kaimo žmonėmis gražūs. Bendraujame, sutariame. Žmonės kreipiasi, prašo pagalbos. Kiek galime – padedame“, – kalbėjo L. Norkūnas.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: