Dainavos žodis

Senovinės technikos mėgėjai uždarė sezoną tradiciniu raliu po Dzūkiją

Alius Mikelionis  

Dzūkijos senovinės technikos klubas surengė jau aštuntą turistinį ralį „Dzūkijos ruduo 2021. Vieciniais keliais“, kurio metu senovinės technikos entuziastai turėjo rasti organizatorių pažymėtas vietas Alytaus apylinkėse, o į finišą grįžti ne anksčiau nustatyto laiko. Iš viso tokių taškų buvo 17, tad dalyviams teko įveikti per 150 kilometrų. Po starto Alytaus miesto Rotušės aikštėje po apylinkes pasklido kelios dešimtys išpuoselėtų senovinių transporto priemonių. Turistinis ralis finišavo šalia Alytaus esančiame pramogų parke „Tarzanija“. 
Šis renginys – viena paskutinių galimybių šiemet susiburti senovinių automobilių entuziastams, mat išpuoselėtos mašinos žiemą uždaromos į garažus. Pasak senovinės technikos mylėtojų, oldtimeris tai ir hobis, ir saviraiškos forma, nors išlaikyti tokius automobilius ir atsieina nepigiai.
Turistiniame ralyje „Dzūkijos ruduo 2021“ dalyvavo 34 automobiliai iš Alytaus, Marijampolės, Kauno, Šiaulių. Seniausiai pagamintas ir renginyje dalyvavęs automobilis 1953 metais išleista GAZ-M-20 „Pobeda“. Ji sėkmingai pasiekė finišą. Renginyje būta ir daugiau išskirtinių automobilių: iš Šiaulių atvyko „Ferrari“, į devintąjį dešimtmetį grįžti privertė anuomet miškuose pasislėpęs Lietuvos kelių policijos automobilis „VW Jetta“. Tai – pirma vakarietiška policijos mašina po nepriklausomybės atkūrimo.
Pagal Lietuvoje galiojančią tvarką, į istorinio automobilio statusą gali pretenduoti trisdešimties metų sulaukusios mašinos. Tiesa, jos turi būti originalios būklės, kaip galima artimesnės nuo tos, kai automobilis nuriedėjo nuo konvejerio. Tokia transporto priemonė gali gauti istorinius numerius, tam tikras lengvatas techninėje apžiūroje, kuri tokiai mašinai išduodama penkeriems metams.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: