Dainavos žodis

Alytaus miesto savivaldybės taryboje vėl permainų vėjai

Valdančiąją daugumą paliko LVŽS nariai Dmitrij Kačiurin ir Valdas Račkauskas.

Rita Krušinskaitė

Vos kelis mėnesius Alytaus miesto savivaldybės taryboje trukusi ramybė ėmė aižėti. Valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija informavo, jog pasitraukia iš valdančiosios daugumos, o Mišri tarybos narių grupė pranešė, kad pereina į opoziciją.
Valdančioji dauguma, kurią sudarė socialdemokratai, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-KD), visuomeninio rinkimų komiteto „Už Alytų“ bei Liberalų sąjūdžio ir LVŽS atstovai, liko be LVŽS frakcijos.
Taip nutiko, kai minėtos frakcijos vadovas Dmitrij Kačiurin ir narys Valdas Račkauskas pareiškė, kad palieka valdančiąją daugumą. Kadangi frakcijoje dirbo ir LVŽS narė Skaistė Ulčickaitė, kuri frakcijos sprendimu, ją paliko, LVŽS frakcijos nebeliko. Mat pagal Vietos savivaldos įstatymą frakciją turi sudaryti mažiausiai trys nariai.
D. Kačiurin tarybą informavo, kad palieka valdančiąją daugumą, nes frakcija yra besąlygiškai įsipareigojusi laikytis savo savivaldybių tarybų rinkimų programos, sąjungos vertybių tiek savivaldos, tiek nacionaliniu lygmeniu, o šių nuostatų nesilaikymas reikštų pirmiausia rinkėjų apgavystę. „Kad mūsų frakcija turi išeiti iš valdančiosios daugumos, taip nusprendė partijos suvažiavimas ir valdyba“, – sakė D. Kačiurin.
Anot D. Kačiurino, jis su bendrapartiečiu V. Račkausku toliau tarybos veikloje dalyvaus kaip nepriklausomi nariai, priimant sprendimus balsuos pagal savo įsitikinimus, kad būtų naudinga miestui ir būtų realizuojami partijos įsipareigojimai ir siekiai. „Į opozicijos gretas pereiti neketiname“, – tvirtino D. Kačiurin.

Mišri tarybos narių grupė pasiskelbė opozicija. (Alytaus miesto savivaldybės nuotr.)

Nuo tolesnių S. Ulčickaitės sprendimų – paliks ir ji valdančiąją daugumą ar ne, priklausys, ar neteks valdančiųjų koalicijai balansuoti ant pavojingos daugumos praradimo ribos.
Dar vienas pokytis Alytaus miesto savivaldybės taryboje – Mišrios grupės pasiskelbimas opozicija. Vasario mėnesį susikūrusiai Mišriai grupei vadovauja Valerijus Vencius, jai priklauso Laura Radzevičiūtė, Gintautas Andriuškevičius ir Česlovas Daugėla.
Anot V. Venciaus, visą darbo laiką Mišrios darbo grupės pobūdis buvo kaip opozicijos. Tik dabar formaliai pagal Vietos savivaldos įstatymą pasivadino opozicine grupe.
Iki tol opozicijoje dirbo „Alytaus piliečių“ frakcija, kuriai priklauso Vytautas Jastremskas, Vilija Ramanauskienė ir Valė Gibienė.
„Apsisprendimą oficialiai pereiti į opoziciją savo veiksmais iššaukė valdančioji dauguma. Visus mūsų grupės pasiūlymus atvirai ignoravo, pareikšdama, kad jų daugiau ir jie turi savo viziją. Įvertinę savo pusmečio darbą, ir nusprendėme, kad atėjo mūsų grupei laikas pasiskelbti opozicine“, – sakė Mišrios grupės vadovas.
V. Vencius tikino, jog su opozicijoje esančiais „piliečiais“ bendraus, tačiau tai nereiškia, kad vienysis. Kai abiejų politinių jėgų nuomonės sutaps – palaikys vieni kitus, kai išsiskirs – bus priimami tokie sprendimai, kokie Mišriai grupei atrodys teisingi.
„Pasiskelbę opozicija, dirbsime konstruktyviai, kad būtų priimami Alytaus miesto gyventojams naudingi sprendimai. Palaikysime ir valdančiosios daugumos siūlymus, bet jei matysime, kad jie nenaudingi, su „piliečiais“ būsime opozicijoje“, – kalbėjo V. Vencius.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: