Dainavos žodis

Daugiškis Vainius Kazakevičius ugdo jaunuosius krepšininkus ir turi Daugams svajonių

Daugiškis Vainius Kazakevičius po studijų žada grįžti į gimtinę ir toliau mokyti jaunuosius sportininkus!

21 metų daugiškis Vainius Kazakevičius sako, kad Dauguose yra visos galimybės augti ir tobulėti sportininkams. Nuo vaikystės sportavęs, pradžioje krepšinį, vėliau kultūrizmą, šiandien jaunuolis įgyta patirtimi ir žiniomis dalinasi su jaunaisiais krepšininkais Dauguose.  
„Pastebėjau, kad jaunimas iš Daugų išvažiuoja ir pamiršta juos. O aš noriu duoti Daugams“, – sako Vainius. 
V. Kazakevičius užaugo Dauguose, trijų vaikų šeimoje. Nuo pradinių iki pat 10 klasės lankė krepšinio būrelį. „Vėliau motyvacija keitėsi. Mane patraukė kultūrizmas. Bet krepšinio neapleidau.  Deja, jo toliau žaisti negalėjau, nes sparčiai augau. Prisimenu vasarą, kuomet 20 cm paaugau. Skaudėjo kelius.  Po kiekvienos treniruotės norėdavau, kad kas nors parneštų namo, nes per skausmą negalėjau paeiti“, – prisiminė V. Kazakevičius.
Baigęs Daugų Vlado Mirono gimnaziją, jis įstojo į Lietuvos sporto universitetą, specializacija – asmeninis treneris. Šiuo metu Vainius studijuoja ketvirtame bakalauro kurse.
Paklaustas, kodėl sportas jį veža, Vainius sako: „Sportas padeda siekti tobulumo, tikslumo, disciplinos, ugdo valią, ištvermę. Sportuojantis žmogus pozityviau mąsto.  Jau nekalbant apie elito sportininkus, kurie nepaprastai atkaklūs, vikrūs ir greiti. Tai mane įkvepia. Sportas yra mano gyvenimo būdas.“ Vainius – dviejų sporto šakų atstovas. Jo širdžiai artimas krepšinis, bet jį žavi kultūrizmas, tačiau visų svarbiausia, kaip sako Vainius, „būti fiziškai aktyviam“.
Gimtuosiuose Dauguose jaunas sporto specialistas mato visas galimybes sporto bendruomenei augti ir tobulėti. „Daugai, drįstu teigti, yra sportininkų miestas. Norėdamas Dauguose aktyvinti vaikų ir paauglių sportinę veiklą, vedu krepšinio būrelį. Krepšinis mane lydėjo nuo vaikystės, daug varžybų dalyvavau, treniravausi, todėl šios sporto šakos pagrindus galiu perduoti vaikams. Matau, kad vaikus krepšinio treniruotės užkabina. Randu su jais bendrą kalbą. Į pirmą treniruotę atėjo 10 vaikų, šiandien jų – 22“, – džiaugiasi jaunasis treneris. Jis dėkingas Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktoriui Almantui Jakimavičiui, kuris padėjo ir motyvavo imtis sportinės veiklos Dauguose, rajono savivaldybės darbuotojoms, kurios padėjo sutvarkyti NVŠ programos dokumentus, ir, žinoma, savo mamai Irenai Kazakevičienei, kuri ne tik nuo vaikystės motyvavo sūnų sportuoti, bet ir šiandien namuose įrengtoje štanginėje leidžia sportuoti Vainiaus draugams.
V. Kazakevičiaus svajonė – Dauguose įkurti sportininkų centrą, kuriame vyktų paskaitos, tyrimai, treniruočių stovyklos. Tad jaunas vyras neatsisako grįžti į Daugus gyventi. O dėl tokių aktyvių žmonių Lietuvos kaimų ir miestų ateitis tikrai bus šviesi. Ačiū Jums, Vainiau!

Danielius Jakubavičius 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: