Dainavos žodis

Krokialaukio gimnazija pripažinta ,,Metų aplinkosauginio ugdymo įstaiga“ Alytaus regione

Gimnazija už aplinkosauginę veiklą ir jos garsinimą pelnė „Metų aplinkosauginio ugdymo įstaigos“ Alytaus regione titulą. Sausio 5 d. gimnazijos mokytojai lankėsi UAB Alytaus regiono atliekų tvarkymo centre –Tiko Tiks“, kur dalyvavo nacionalinio projekto „Gamtos herojai 21“ nugalėtojų apdovanojime, susipažino su pažangia regionine atliekų tvarkymo sistema, daiktų mainų punkto ,,Mainukas“ veikla bei virtualios realybės „TikoTiks” edukacine klase.
Jau kelerius metus gimnazija aktyviai dalyvauja tarptautiniuose programos Erasmus+ ekologiniuose projektuose. Ugdytiniai savo gamtosaugos, ekologinio sąmoningumo, kraštotvarkos žinių įgyja ir jas demonstruoja dalyvaudami įvairiose akcijose, konkursuose, viktorinose. Glaudžiai bendradarbiaudami su Alytaus regiono atliekų tvarkymo specialistais yra parengę gimnazijos ir vietos bendruomenėms pristatymą apie atliekų tvarkymą ir inovacijas, išplatinę skrajutes su informacija, kokias šiukšles galima mesti į turimus konteinerius arba kur jas galima išvežti. Iš antrinių žaliavų yra pasiuvę pirkinių krepšelių ir išdaliję juos miestelio parduotuvėse tiems pirkėjams, kurie naudoja plastikinius krepšius, paaiškinę, kodėl reikia kuo mažiau naudoti plastiko. Nuolat vykdo aplinkos tvarkymo akcijas Krokialaukio tvenkinio, Peršėkės upelio ir Trakelio miško teritorijose.
Gimnazijos bendruomenė pripažįsta, kad ekologinis ugdymas yra labai svarbus veiksnys, kuris gali nulemti žmonijos ateitį. Pasaulis bus toks, kokį jį kursime, kaip prisidėsime prie tvaraus jo vystymosi.

Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: