Dainavos žodis

Prasidėjo azartiško turnyro „Danielius.net 4×4“ krepšinio kovos. Sudarykite komandą ir junkitės!

Krepšinio turnyrą, kaip ir prieš dvejus metus, laimėjo stipri Alovės rinktinė. Pereinamoji nugalėtojų taurė – krepšinio kamuolys – sugrįžo, galima sakyti, namo.

Krepšinio turnyro „Danielius.net 4×4“ komandos pradėjo kovas dėl pereinamosios taurės – originalaus medinio kamuolio, kurį išdrožė tautodailininkas Artūras Zienka. Kamuolys sveria 32 kg. Pirmą kartą šis turnyras buvo surengtas prieš dvejus metus – 2020 m. Praėjusį penktadienį po pandemijos atgaivintose varžybose dėl geriausių krepšininkų vardo rungėsi 5 komandos.
Idėja surengti turnyrą kilo iš noro burti jaunimą, skatinti juos užsiimti fizine veikla. Jaunimo motyvuoti nereikia, jį reikia suvienyti, tad mano siekis ir buvo – surengti turnyrą, kuriame save realizuotų kiekvienas šiai sporto rungčiai prijaučiantis žmogus. Karantinas žmones užliūliavo, jie nuo sporto atprato ir aptingo. Todėl ėmiausi iniciatyvos ir vėl juos pritraukti į krepšinio aikštelę.
Šių metų krepšinio varžybose „Danielius.net 4×4“ dėl geriausiųjų titulo varžėsi 5 komandos iš Daugų, Alovės, Makniūnų, Simno ir Kumečių. Azartiškos kovos virė Daugų Vlado Mirono gimnazijos atnaujintoje sporto salėje. Dėkoju gimnazijos direktoriui Almantui Jakimavičiui už geranorišką pagalbą.

Varžybos vyko rato sistema. Kiekviena komanda žaidė po 4 rungtynes, 2 kėlinius, kurie tęsėsi po 8 minutes. Krepšinis, kaip ir daugeliui lietuvių, yra mano aistra, šiuo sportu domiuosi jau daug metų. Atrodo, viskas žinoma ir pažįstama. Todėl šiam turnyrui nesamdžiau teisėjų, visose varžybose, kuriose nežaidžiau, teisėjavau pats. Kitose keliose – geranoriškai patys žaidėjai sutiko pateisėjauti. Tačiau nors ir buvo nuspręsta elgtis tolerantiškai, nesiekti bet kokia kaina žūtbūt nugalėti priešininkus, jau pirmose varžybose Kumečių žaidėjui teko švilpti nesportinę pražangą, raminti įsismarkavusius priešininkus. Juk varžovus gerbti ir žaisti sąžiningą krepšinį – privaloma.
Krepšinio turnyrą, kaip ir prieš dvejus metus, laimėjo stipri Alovės rinktinė. Pereinamoji nugalėtojų taurė – krepšinio kamuolys – sugrįžo, galima sakyti, namo.
Džiaugiuosi, kad susidomėjimas varžybomis auga, tad antroje kovo pusėje bus organizuojamas antrasis šių metų turnyras „Danielius.net 4×4“. Varžybas planuojame rengti kiekvieną mėnesį.
Kviečiu prisijungti ir kitų Alytaus rajono miestelių ir kaimų komandas. Rašykite man, Danieliui Jakubavičiui, į socialinį tinklą „Facebook“. Sudarykite 4 žmonių komandą ir pirmyn! Apie būsimas varžybas, įvyksiančias kažkurį šeštadienį, pranešiu iš anksto. Šiuo metu turnyre dalyvauja Alytaus rajono savivaldybės komandos, bet tuo žadame neapsiriboti, dėl sportinio intereso kviesime ir kitų savivaldybių komandas, kad turnyras gyvuotų ir augtų.

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: