Dainavos žodis

4 pagrindinės klaidos dekoruojant šventinį stalą

Jei artėjančioms šventėms nusprendėte priimti svečius į savo namus, naudinga žinoti keletą pagrindinių šventinio stalo taisyklių. Sėkmingas ir jaukus pasibuvimas priklauso ne tik nuo patiekto maisto, tačiau ir nuo stalo dekoro. Taigi, artėjant švenčių periodui, pateikiame 4 klaidas, kurių vertėtų vengti puošiant stalą šventėms.

1. Per mažai žalumos

Dauguma žmonių pamiršta, kad ant šventinio stalo yra svarbus ne tik patiektas maistas, tačiau ir dekoracijos. Norint tuo greitai ir lengvai pasirūpinti, siūlome pagalvoti apie dirbtinių gėlių kompoziciją. Be to, galėsite jaustis ramūs, kad ši stalo dekoracija puoš jūsų stalą ne vienerius metus. Apsilankykite Imdeco.lt ir išsirinkite aukštos kokybės rankų darbo dirbtines gėles, kurios puikiai paįvairins stalą šventinėmis spalvomis.

2. Gausiai apkrautas stalas

Nepamirškite, kad pernelyg apkrautas stalas gali priversti jūsų svečius pasijausti nemaloniai. Juk nenorite, kad įrankiai užimtų daugiau vietos nei pats maistas. Jeigu turite mažesnį stalą, stenkitės ant jo padėti tik svarbiausius reikmenis. Taip pat pagalvokite apie turimų lėkščių ir įrankių dydį. Taigi, puoškite savo stalą proporcingai, kad sukurtumėte estetišką aplinką svečiams.

3. Klaidingas įrankių išdėstymas

Kad ir kaip bebūtų keista, tačiau dažnai yra klystama išdėliojant įrankius ant stalo. Prisiminkite, kad norint tinkamai išdėstyti reikmenis, reikia laikytis simetriškumo. Priešais kiekvieną asmenį padėkite po lėkštę, kairėje jos pusėje laikykite peilį, o dešinėje – šakutę. Žinodami šią esminę stalo serviravimo taisyklę, ne tik suteiksite patogumo savo svečiams, tačiau ir paliksite gerą įspūdį.

4. Prasta stalo priežiūra

Pakankamai dažnai yra nepasirūpinama tinkama stalo apsauga. Vienas iš paprasčiausių būdų šiai problemai išspręsti – staltiesės įsigijimas. Šis aksesuaras ne tik apsaugos stalo paviršių nuo bet kokios žalos, bet ir padės sukurti patrauklią aplinką šventinių pietų ar vakarienės metu. Jeigu nenorite naudoti staltiesės, kaip alternatyvus sprendimas gali būti stalo padėkliukai ar servetėlės.
Ganėtinai lengva pasimesti švenčių sūkuryje. Jeigu nežinote arba pamiršote, kaip tinkamai papuošti savo šventinį stalą, nesijaudinkite. Žinodami šias pagrindines stalo dekoro klaidas, galite jaustis ramūs, kad kitas jūsų pasibuvimas su svečiais bus itin sėkmingas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: