Dainavos žodis

Kaip tinkamai išsirinkti korpusinius baldus?

Kiekvienuose namuose svarbu sukurti balansą. Baldų derinimas gali užimti daug laiko. Juk norisi pasiekti geriausią rezultatą. Tačiau išsirinkti tinkamus korpusinius baldus – spinteles, stalus, lentynas ir panašiai – nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti. Pateikiame kelis patarimus, kurie palengvins harmoningo interjero kūrimą.

Tinkama vieta

Renkantis korpusinius baldus, svarbu suprasti jų statymo vietą. Sėdint ant krėslo ar sofos, stalelis turėtų būti lengvai pasiekiamas ranka, tačiau netrukdyti vaikščiojimui tarp baldų. Lentyną ar spintą geriausia statyti prie tuščios sienos ir stebėti, ar savo dydžiu ji neužgožia kitų baldų arba lango.
Svarbu išsirinkti ir kambario pagrindinį tašką. Svetainėje juo dažniausiai tampa televizorius su stovu, miegamajame tai lova, o darbo kambaryje – stalas. Pagrindiniame taške esantis korpusinis baldas turėtų būti svarbiausias, o kitos kambario detalės derinamos prie jo.

Spalvos ir tekstūros

Korpusiniai baldai turėtų derėti prie bendro namų kolorito. Dažniausiai jie derinami tarpusavyje, pavyzdžiui, svetainėje esantis kavos stalelis priklauso tai pačiai kolekcijai kaip netoliese stovinti knygų lentyną. Tai – gera idėja, tačiau svarbu kambario pernelyg nesuvienodinti.
Rekomenduojama akcentuoti arba minkštus, arba korpusinius kambario baldus. Pavyzdžiui, pasirinkus ryškiai mėlyną sofą, stalelį ir lentynas įsigyti neutralesnių spalvų. Taip pat svarbu neapkrauti namų įvairiomis tekstūromis. Išsirinkus atitinkamą interjero stilių, verta pasidomėti jame vyraujančiomis tekstūromis bei spalvomis ir taip dekoruoti savo būstą.

Derinimas su kitais baldais

Korpusiniai baldai turėtų derėti su likusiu interjeru. Pavyzdžiui, perkant kavos stalelį, rekomenduojama atsižvelgti, ar jo ilgis yra maždaug du trečdaliai pasirinktos sofos ilgio. Taip sukursite balansą tarp proporcijų. Jei sofa turi kojeles, geriausia rinktis lentyną arba stalelį, siekiančius žemę, ir atvirkščiai. Jei ir minkšti, ir korpusiniai baldai pakelti ant kojelių, kambarys gali atrodyti nejaukiai.
Išsirinkti tinkamus gaminius nėra sunku, tačiau reikia gerai apmąstyti namų interjerą. Perkant korpusinius baldus, rekomenduojama apgalvoti jiems tinkamą vietą namuose, derinti spalvas bei tekstūras ir kurti balansą su kitais gaminiais. Jeigu jus domina aukštos kokybės korpusiniai ir minkšti baldai, apsilankykite https://www.magresbaldai.lt/miestai/vilniuje/ ir sužinokite, kur įsikūrę artimiausi baldų salonai Vilniuje.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: