Dainavos žodis

Simniškis Jonas Kazakevičius per Jonines visada dirba

Jonas Kazakevičius.
Jonas Kazakevičius Joninių išvakares 12 metų sutinka darbingai. Be jo neapsieina nei viena didesnė rajono šventė, taip pat ir Joninės Simno Jonų estradoje!

Jei daugelis Jonų ir Janinų pasitinka savo vardines šventiškai, tai 60-metis simniškis Jonas Kazakevičius Joninių išvakares 12 metų sutinka darbingai. Vyras dirba Alytaus rajono savivaldybės Kultūros centro Simno skyriaus scenos apšvietėju, be kurio neapsieina nei viena didesnė rajono šventė, taip pat ir Joninės Simno Jonų estradoje!
Jonas sako, kad kiek beatsimena, jo šeimoje visada buvo gilios šios vidurvasario šventės tradicijos. Karta iš kartos nešiojo šį vardą, prosenelis iš Kalvarijos buvo Jonas, vėliau senelis atsikraustęs į Simną turėjo šį vardą, tėvas, jis – visi Jonai. J. Kazakevičius tradiciškai ir savo sūnui davęs šį vardą, ir tai tik nuo jaunėlio priklausys, ar ši dinastija tęsis.
Pašnekovas sako, kad visas ankstesnes varduves su draugais švęsdavo audringai ir ilgai. Tačiau priartėjus prie penkiasdešimties, visa tai aprimo.
„Gal apsenome su draugais, aptingome, o ir visi turime savų rūpesčių, ne tas galvoje, bet ir dabar nieko baisaus, man ir darbe labai smagu, ypač kai kiekvienais metais mane scenoje pasveikina savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, o vėliau nusifotografavęs su jaunomis undinėmis, dar galiu pagroti Simno „Simnyčia“ kapeloje“, – pajuokavo Jonas.
Linkiu sėkmės!
Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: