Dainavos žodis

Inovacijos, užtikrinančios kūdikių saugumą

Kūdikio atėjimas į pasaulį tėvams sukelia daug džiaugsmo. Tačiau nereikėtų pamiršti, jog ką tik tapus tėvais, ypač pirmą kartą, tai gali būti labai nerimastingas, daug ko pamokantis ir jaudinantis etapas. Turbūt jau teko girdėti apie patiriamas baimes tėvystės pradžioje. Kaip viena iš didžiausių įvardijamas naujagimių saugumas. Tėvai nerimauja, ar kūdikiui nieko nenutiks, pavyzdžiui, palikus jį miegoti. Tačiau laikai keičiasi, o kartu tobulėja ir technologijos, kurias pasitelkiant galima jaustis užtikrinčiau dėl savo mažylio saugumo.

Lovytė ir čiužinys – maksimaliam saugumui ir komfortui

Turbūt vienas iš pirmiausių dalykų, apie kurį pagalvoja tėvai dar kūdikio laukimo metu, yra lovytė. Norisi, kad ji būtų ne tik patogi, bet ir maksimaliai saugi. Šiuolaikinės kūdikių lovytės yra sertifikuotos, kas įrodo gaminių patikimumą. Aukštos jų sienelės užtikrina, kad kad mažylis neiškristų net ir labai vartydamasi. O reguliuojamas trijų padėčių aukštis leidžia lengvai pakeisti sienelės aukštį pagal savo poreikius.

Kūdikių lovytės yra pritaikytos standartinio dydžio čiužiniams, todėl šiuos itin lengva priderinti. Dažniausiai naudojami 60×120 arba 70×140 cm čiužiniai. Jau šiek tiek paaugusiems mažyliams, miegantiems didesnėse lovelėse, tinka ir didesni čiužiniai vaikams 80×160 cm dydžio.

Čiužinio sudėtis – kokią pasirinkti?

Pirmaisiais mėnesiais kūdikis lovytėje praleidžia išties daug laiko. Dėl šios priežasties čiužinį vertėtų rinktis itin atsakingai. Tai gali turėti įtakos kūdikio savijautai, laikysenai ir kitiems svarbiems augimo procesams. Šiandien ištobulintos technologijos leidžia rinktis iš kelių skirtingos rūšies čiužinukų. Visgi vienais populiariausių laikomi poroloniniai, spyruokliniai ir lateksiniai.

Poroloniniai čiužiniai gaminami pasitelkiant naujausius technologinius pasiekimus, kurie užtikrina visapusį vaiko komfortą. Tokio tipo čiužinys pasižymi izoliacinėmis savybėmis, kurios efektyviai sulaiko kūno šilumą. Viena iš naudingiausių putų poliuretano savybių yra gebėjimas prisitaikyti prie kūno linijų, o tai padeda palaikyti mažyliui natūralią miego pozą ir jaustis patogiai.

Spyruokliniai čiužiniai pasižymi patvarumu, geru prisitaikymu prie kūno ir komfortu. Jie yra itin pralaidūs orui, nekaupia savyje šilumos ir leidžia jaustis gaiviai. Šį čiužinio tipą rekomenduojama rinktis tiems tėveliams, kurie ieško minkštesnio čiužinio savo vaikui.

Būtent lateksiniai čiužiniai išsiskiria ilgaamžiškumu ir atsparumu deformacijai. Pritaikytos naujausios technologijos gaminį paverčia itin elastingu ir užtikrinančiu gerą oro cirkuliaciją. Čiužinio pralaidumas orui, kokybiškos medžiagos ir dvipusis naudojimas leidžia išvengti dulkių erkučių bei kitų mikroorganizmų. Tačiau vertėtų nepamiršti, kad lateksiniams pagrindams reikalingos jau minėtos grotelės, kitaip gali atsirasti drėgmės perteklius, kuris paskatins pelėsio atsiradimą.

Kūdikio saugumui pasitelkite naujas technologijas

Siekiant, kad kūdikio priežiūra būtų lengvesnė ir ne tokia įtempta, galima pasitelkti produktus, pagamintus pritaikant naujausias technologijas. Pavyzdžiui, pravartu turėti kūdikio kvėpavimo arba judesio monitorių, kuris stebi naujagimio kvėpavimą ir įspėja esant jo pakitimams. Taip pat galima naudoti modernius migdukus ir miegmaišius, kurie padeda pasirūpinti vaikelio ramiu ir saugiu miegu. Visgi svarbu suprasti, jog tai tik pagalbinės priemonės, neužkertančios kelio įvairioms grėsmėms. Todėl tėveliai visada turėtų išlikti budrūs.

Tėvystė gali būti nerimastinga. Tačiau vertėtų nepamiršti, jog tinkamai pasirinkti produktai ir pritaikytos naujausios technologijos gali padėti užtikrinti saugesnį vaikelio vystymąsi. O tėveliams tai gali palengvinti tėvystę ir leisti jaustis ramiau.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: