Dainavos žodis

Biologiniai valymo įrenginiai: kaip juos įrengti?

Jeigu atsikraustėte į nuosavą namą arba įsigijote sodybą, kur nėra galimybės naudotis centrine kanalizacijos sistema, gali kilti klausimas – ką daryti su nuotekomis? Tokiu atveju būtina įsirengti jų valymo įrenginį. Tačiau iš pradžių ši užduotis gali atrodyti itin sudėtinga. Tad ką reikėtų žinoti apie valymo sistemos įrengimą?

Pasiruošimas įrengimui

Pirmiausia valymo įrenginį reikia saugiai transportuoti į reikiamą vietą. Tad svarbu įsitikinti, kad tuo metu nebūtų nieko, kas galėtų pažeisti šį gaminį. Geriausia jį vežti vertikalioje pozicijoje ir pritvirtintą nemetaliniais diržais. Jei norite įrenginį sandėliuoti, pastatykite jį ant tvirto ir lygaus pagrindo, kūgine dalimi į viršų. Gera pradžia – pusė darbo, tiesa? Laikantis šių patarimų, nuotekų įrengimas bus pradėtas sklandžiai.

Svarbu iš anksto nuspręsti, kurioje sklypo vietoje bus montuojamas įrenginys. Vieta dažniausiai būna parinkta pagal tai, kaip nurodyta techniniame projekte. Jeigu tokio nėra, reikia laikytis statybos techninių reglamentų. Svarbu atsižvelgti ir į tai, kad dumblo siurbimo mašina galėtų lengvai privažiuoti. Taip pat rekomenduojama vengti tokių vietų, kuriose kaupiasi vanduo.

Montavimas

Pirmas žingsnis montuojant šį įrenginį – duobės kasimas. Jis atliekamas dviem etapais: pirmiausia ekskavatoriumi iškasama duobė, tačiau paliekama 20–30 cm iki suplanuoto gylio. Antrajame etape – likusi duobės dalis kasama rankiniu būdu. Jeigu iškastoje duobėje pildosi vanduo, reikia naudoti siurblį. Į paruoštą vietą, naudojant kėlimo diržus, įleidžiamas valymo įrenginys.

Duobės užkasimas toks pat svarbus kaip ir jos iškasimas. Purus gruntas, kuriuo užpilama duobė, yra tankinamas vandeniu. Molis, statybinės atliekos ar kitoks gruntas yra draudžiamas šiam procesui. Palaipsniui užkasant įrenginį, jo talpa yra pildoma vandeniu. Pasiekus viršutinę dalį, ant korpuso uždedamas dangtis. Tai darant svarbu užtikrinti sandarumą. Viršus užpilamas juodžemiu.

Paleidimas

Valymo įrenginys gali būti paleidžiamas dviem būdais. Pirmasis – savaiminis paleidimas. Tai reiškia, kad aktyvųjį dumblą reikia užauginti nuotekų valymo įrenginyje. Pripildžius sistemą vandeniu, orapūtė turi būti pirmiausia sujungta su įrenginiu, o tada prie jos atvesta elektra. Galiausiai telieka įjungti orapūtę. Svarbu paminėti, kad pirmąją naudojimo savaitę nuotekas reikėtų tiekti tik būtinais atvejais.

Antrasis būdas – atvežti aktyvųjį dumblą iš normaliai veikiančio įrenginio. Dieną prieš atvežant dumblą, talpą reikia pripildyti vandeniu ir jį aeruoti. Dar parą po aktyviojo dumblo supylimo įrenginys yra aeruojamas ir jau galima tiekti nuotekas. Šį paleidimo būdą galima naudoti bet kuriuo metų laiku.

Taigi nuotekų valymo sistemos įrengimas vyksta trimis etapais: pirmiausia atliekamas pasiruošimas, tada montavimas ir galiausiai – paleidimas. Nors gali atrodyti, kad įrengti tokią sistemą nėra taip sudėtinga, patariama kreiptis į specialistus. Taip žinosite, kad ji bus kokybiškai paruoštas nuotekų valymui.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: