Dainavos žodis

Kelininkai prašo perskaičiuoti Ulonų gatvės darbų kainas

Alius Mikelionis
Alytuje registruota kelius tiesianti UAB  „Alkesta“ vykdė ne vieną Alytaus miesto savivaldybės užsakymą. Bendrovė tiesė Naująją gatvę, dirbo ties geležinkelio viaduku, dabar jos sunkioji technika – Ulonų gatvėje.
Pagal pasirašytą sutartį (2021-05-15) alytiškių įmonė darbus atkarpoje nuo Pulko–Santaikos–Ulonų g. žiedo iki Varėnos g. turi baigti iki šių metų rugsėjo 15 dienos. Jų vertė – beveik 2 mln. eurų. Gegužės 24 dieną Alytuje viešėjusiam susisiekimo ministrui M. Skuodžiui kelininkai žadėjo eismą atkarpoje nuo Alovės iki Varėnos gatvės atnaujinti iki Mindauginių, bet kelias vis dar uždarytas, eismas vyksta aplinkkeliu.
Alovės–Varėnos g. atkarpa atsieis maždaug 400 tūkstančių eurų. Tačiau kelininkai skundžiasi, kad pabrango medžiagos, ir prašo perskaičiuoti darbų kainą. Pagal UAB „Alkesta“ sutartį su Alytaus miesto savivaldybe indeksavimas nenumatytas.  
Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojo Sigito Stumbro teigimu, ir anksčiau keletas įmonių prašė perskaičiuoti kainas, tačiau prašymai buvo atmesti. Dėl UAB „Alkesta“ projekto Ulonų gatvėje  Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą. 
„Taip, ne viena įmonė dar metų pradžioje, kovo, balandžio mėnesį, kreipėsi dėl kainų perskaičiavimo. Kaip žinia, tuo metu valstybės institucijose kilo diskusijos dėl galimybės indeksuoti, tačiau jose lyg ir aiškiai buvo nurodyta, kad naujas sutartis sudarant  kainos gali būti perskaičiuotos, bet tai turi būti numatyta sutartyje. Ankstesni įmonių prašymai dėl kainų perskaičiavimo patenkinti nebuvo. Kalbant apie UAB „Alkesta“ prašymą, pirminėje sutartyje tokios metodikos (red. – indeksavimo / kainų perskaičiavimo) nebuvo numatyta, todėl  bet kokie skaičiavimai tam, kad būtų nepažeisti viešųjų pirkimų nuostatai, turi būti suderinti su Viešųjų pirkimų tarnyba”, – sakė Alytaus miesto savivaldybės administracijos Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas S. Stumbras.
„Alkestos“ atstovas Rimas Malaškevičius nepaneigė, kad bendrovė į darbų Ulonų g. užsakovę Alytaus miesto savivaldybę kreipėsi dėl naujų kainų ir patvirtino žinąs, jog miesto savivaldybė išaiškinimo paprašė Viešųjų pirkimų tarnybos, tačiau plačiau situaciją komentuoti atsisakė.
Asfaltavimo darbus kelininkai pradėjo rugpjūčio 25 dieną, buvo paklotas pirmas asfalto sluoksnis,  vėliau paklos ir antrą. Pagal Alytaus miesto savivaldybės ir UAB „Alkesta“ sutartį eismas Alovės–Varėnos g. atkarpoje  turi būti atnaujintas  ir visi dokumentai priduoti iki rugsėjo 15 dienos. Kitu atveju UAB „Alkesta“ turės mokėti apie 400 eurų kasdien, kol bus priduoti beveik 2 mln. eurų kainavę darbai. Kai gatvės rekonstrukcijos darbai artės į pabaigą, visoje gatvėje dar bus paklotas trečiasis asfalto sluoksnis.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: