Dainavos žodis

Antradienį – specialiųjų tarnybų sujudimas Alytaus rajone: tiriama, kas į tvenkinį pripylė tepalų

default

Alius Mikelionis

Antradienį Alytaus rajono Jurgiškių kaimo gyventojas ryte išėjęs į kiemą pastebėjo, kad namo pašonėje esančiame 24 arų tvenkinyje pasklidusios įtartinos dėmės. Vyras paskambino Bendruoju pagalbos telefonu 112. Į sodybą atskubėjo ugniagesiai, cheminių incidentų likvidavimo komanda, policijos pareigūnai ir aplinkosaugininkai.

„Ryte atsikėliau, apie 7 val. nuėjau prie prūdo ir žiūriu, kad pripilta kažkokio tepalo, mazuto, kaip įsivaizduoju. Visas balos paviršius nusidažė visom vaivorykštės spalvomis“, – sakė tvenkinio savininkas Mindaugas.

Vandens telkinyje narai aptiko dešimties litrų talpą, kurioje galėjo būti nenustatytas kiekis, kaip įtariama, atidirbto tepalo. Neatmetama, kad teršalai įmesti specialiai.  Įvykiu susidomėjo ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Sodybos savininkas sako nežinantis, kas galėjo į vandens tvenkinį įmesti naudoto tepalo talpą, esą su niekuo nesipyko. „Neįsivaizduoju, su niekuo piktumo neturiu. Ir įtarimų neturiu. Ir policija buvo uždavusi šitą klausimą. Gal ko žvejoti neleidau, bet įtariamųjų neturiu šią minutę“, – sakė Alytaus rajono gyventojas.

Gelbėtojai naftos skaidymo skysčiu purškė vandens paviršių. Vėliau teršalai buvo surinkti. Aplinkosaugininkai paėmė mėginius, jie bus tiriami laboratorijoje. Kas užteršė privatų vandens telkinį, aiškinasi Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: