Dainavos žodis

Daugiškė kosmetologė Odeta Kamandulytė ežere maudosi iki žiemos

Odeta Kamandulytė
Odeta su plačia šypsena veide sako, kad maudytis rudenį jai visai nešalta.

Vasaros sezonas baigtas, paplūdimiai ir pliažai jau senai ištuštėję. Ir nors oro ir vandens temperatūra jau vėsi, bet 25-erių daugiškei Odetai Kamandulytei tai ne rodiklis, ji kasdien maudosi Daugų Didžiulio ežere ir tikisi tai daryti iki pat žiemos. O gal ir per žiemą.

Su Odeta pasikalbėti apie maudynių ypatumus prieš kelias dienas susitikome Daugų Didžiulio ežero paplūdimyje. Nei vieno norinčio maudytis jau nebuvo. Tik Odeta su plačia šypsena veide sako, kad maudytis rudenį jai visai nešalta. „Maudausi jau antri metai. Toks grūdinimosi būdas man be galo patinka“, – kalba mergina. Vėsus vanduo jai malonesnis ir gaivesnis. O vasarą, kuomet lauke saulė kaitino 30 ir daugiau laipsnių, merginos ežero vanduo neatgaivindavo.

Odeta drąsiai plaukia ir į ežero vidurį, vienai maudytis jai nebaisu. Gal net geriau, nes tada būna atsakinga tik už save. O. Kamandulytės planuose – apiplaukti visą Daugų ežerą. Odeta sako, kad jau dabar gali nesunkiai įveikti 9 kilometrus. „Toks atstumas man intensyvi treniruotė, dirba visas kūnas. Jeigu pavargstu, ant nugaros paplūduriuoju, pailsiu ir toliau plaukiu“, – tvirtina vandens mylėtoja, kuri pasiplaukiojimui ežere rankšluosčio niekada neima.  

Praėjusiai metais Odeta maudėsi iki lapkričio vidurio. Net ir gruodžio mėnesį grįždama iš darbo stabteldavo ežere išsimaudyti. Dėl tokio jos pomėgio visko buvo nutikę. Atsirado žmonių, kurie pamatę ant ežero kranto paliktus drabužius, specialiąsias tarnybas norėjo kviesti, galvodami, kad reikia gelbėti merginą. O ji šypsosi ir tvirtina, kad gelbėti tikrai niekada nereikia. Nors pripažįsta, kad vandenyje mėšlungis buvo ranką, koją sutraukęs. Bet patirtis leidžia Odetai parplaukti ir tokiomis sąlygomis. „Mano plaukimo stažas – visas gyvenimas. Užaugau Dauguose. Vasaros prabėgo prie ežero. Tėtis ir brolis gerai plaukia, jie mane to ir išmokė“, – sako daugiškė ir priduria, kad ežeras ją laiko tvirtai ir nepaleidžia iš Daugų. „Aš jau geriau toliau važiuosiu į darbą, bet gyvensiu Dauguose ir savo mylimo ežero neapleisiu“, – tvirtai kalba Odeta.

Mergina sako, kad jos šeimos nariai „jau pripratę prie keistenybių“. O praeiviai Odetos pomėgį vertina įvairiai: „Būna ir kandžių replikų, ir palaikančių žmonių“.

O. Kamandulytė sau kelia vis naujų iššūkių, tad išbando naujas veiklas, kurios anksčiau ją stipriai gąsdino. Mergina įveikusi aukščio baimę šoko nuo Baltosios rožės tilto Alytuje. „Nesustosiu ir toliau lipsiu per savo baimes“, – tvirtina drąsi mergina.

Pagal profesiją Odeta kosmetologė. Pasak jos, šaltas vanduo odai labai sveika: „Jeigu negalite lįsti į ežerą, tai bent namuose išbandykite kontrastinį šalto ir karšto vandens dušą“, – pataria mergina.

Odetai linkime sėkmės ir kuo daugiau įveikti sau iškeltų iššūkių!

Danielius Jakubavičius 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: