Dainavos žodis

Piktavaliai „grinčai“ nusprendė pavogti iš lazdijiečių šventes

Redakcijos duomenimis, generatorių bus sunku surasti dar ir dėl to, jog Lazdijų viešosiose vietose esančios vaizdo stebėjimo kameros jau kuris laikas neveikia.

Prasidėjus energetikos sunkmečiui, atitinkamai keičiasi ir ilgapirščių įpročiai. Dabar žmonės skundžiasi, jog vagys nugvelbia medieną iš jų miškų, o kai kas imasi ir modernesnių energijos gamybos priemonių vagysčių.

Praėjusią savaitę Lazdijus sukrėtė neįprasta vagystė – naktį dingo prie Kultūros centro stovėjęs elektros generatorius. Tai buvo ant ratų sumontuotas mobilus įrenginys, kurį Kultūros centras aktyviai naudojo, aprūpinant lauko sąlygomis rengiamų švenčių vietas elektros energija. Kaip teigė Kultūros centro direktorius Arūnas Sujeta, šis įrenginys buvo naudojamas ir stacionariai, kai per renginius Kultūros centre reikdavo didesnės elektros galios.

„Generatorių įsigijome prieš trylika metų, jis buvo mums labai reikalingas ir svarbus. Kai renginiai vykdavo erdvėje, kur nėra elektros įvado, mes visada naudojome šį generatorių. Taip pat jį naudojome ir tada, kai neužtekdavo esamos elektros įvado galios. Neseniai generatorius dirbo per Rudens šventę Nepriklausomybės aikštėje. Šio prietaiso gaminama elektra yra pigesnė nei gaunama iš tinklo, todėl tikrai yra daug norinčių turėti tokį generatorių“, – pasakojo centro direktorius.

Generatorius buvo pavogtas iš centro kiemo, kur stovėjo prie pastato laiptų. A. Sujeta sakė, jog buvo užblokuoti generatoriaus priekabos ratai, tačiau vagims tai nesutrukdė jį išsitempti.

Paklaustas, gal jis nujaučiąs, kas galėjo generatorių pavogti, A. Sujeta prisipažino, jog jis negalįs įsivaizduoti, kas tai galėjo padaryti.

A. Sujeta pripažino, jog dabar bus labai sunku organizuoti renginius be šio generatoriaus. Jis teigė, jog vagys apvogė ne tik Kultūros centrą, bet ir visus lazdijiečius, kurie visada laukia rajone rengiamų švenčių ir dabar jų gali netekti. A. Sujeta prašo visuomenės pagalbos, ieškant generatoriaus.

Dėl šios vagystės parašytas pareiškimas policijai, tačiau, redakcijos duomenimis, iki šiol pareigūnams nepavyko aptikti pavogto generatoriaus pėdsakų.

Redakcijos duomenimis, generatorių bus sunku surasti dar ir dėl to, jog Lazdijų viešosiose vietose esančios vaizdo stebėjimo kameros jau kuris laikas neveikia, todėl pagal kamerų medžiagą nepavyks nustatyti tikslesnių vagystės aplinkybių.

Dzūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: