Dainavos žodis

Simno spinduliai Arūnas Narauskas ir Olena Solodka

Arūnas Narauskas
Arūnas Narauskas, dvidešimt devintus metus dirbantis mokytoju Simno specialiojoje mokykloje.

Šį kartą trumpai drūtai apie Dzūkijoje gyvenančius ir dirbančius žmones, nedetalizuojant labai daug jų gyvenimo.

Tai Simne gerai pažįstami ir matomi ir dėl savo veiklos, darbų  mylimi ir gerbiami žmonės. Tai Arūnas Narauskas, dvidešimt devintus metus dirbantis mokytoju Simno specialiojoje mokykloje, puikus kulinaras, svetingas draugams ir kaimynams, bei ukrainietė Olena Solodka – odontologė, dirbanti Alytaus rajono savivaldybės PSPC Simno ambulatorijoje. 

Atlapaširdis A. Narauskas visada kviečiasi draugus ir kaimynus pietauti, kaip tikras užsienietis – lauke, prie savo daugiabučio įrengtoje pavėsinėje, o jei geras oras, tai staliuką išneša ir tolėliau, priešais savo daržą. Kaip pats sako, daržą dviejų sezonų. „Vasaromis dirbu Norvegijoje, tai daržoves sėju pavasarį ir dar grįžęs rudeniop. Viskas užauga, nes čia, priešais namą, užuovėjoje, visi mano augalai jaučiasi tartum šiltnamyje“, – pasakoja Arūnas. 

Džiugu, kad Arūnas toks iškalbus ir svetingas. Malonu turėti tokį kaimyną ir draugą!

Olena Solodka
Olena Solodka – odontologė, dirbanti Alytaus rajono savivaldybės PSPC Simno ambulatorijoje.

Alytuje gyvenanti Olena Solodka Simno ambulatorijoje dirba dar visai neseniai, tik nuo balandžio mėnesio, tačiau puikiai įsiliejo į vietos medicinos darbuotojų kolektyvą, pacientų mylima. „Esu be galo dėkinga mane, pabėgėlę iš Ukrainos, priėmusiems čia, Lietuvoje, gyventi ir dirbti. Dirbti tai, ką geriausiai moku. Stengiuosi mokytis lietuvių kalbos ir adaptuotis prie kitokio gyvenimo. Viskas čia gerai, visko turiu pakankamai. Tačiau patys suprantate, kaip bebūtų svetur gerai, namuose – geriausia“, – nuoširdžiai kalba gydytoja O. Solodka.

Ačiū Jums, Olena ir Arūnai, kad esate, dirbate ir savo įvairiomis veiklomis turtinate kasdienį mūsų visų pasaulį!

Danielius Jakubavičius

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: