Dainavos žodis

Ką daryti nutrūkus elektros tiekimui?

Tai gali nutikti bet kada, todėl svarbu žinoti, ką daryti, kai dingsta elektra. Nors yra dalykų, kuriuos galite padaryti norėdami pasiruošti, pavyzdžiui pasirūpinti elektros generetorių nuoma, vis tiek turėsite veikti greitai, kad apsaugotumėte savo įrenginius ir prietaisus bei apsaugotumėte savo šeimą ir augintinius. Peržiūrėkite šį kontrolinį sąrašą, ką daryti nutrūkus elektrai.

Įsitikinkite, kad išjungtas maitinimas

Kai dingsta maitinimas, patvirtinkite, kas vyksta. Jei aptiksite kai kurias įprastas elektros energijos tiekimo nutraukimo priežastis, jos suteiks jums užuominą, kas gali nutikti. Patikrinkite pagrindinį elektros skydelį, kad pamatytumėte, ar nesuveikė pertraukiklis. Saugikliai apsaugo grandines nuo perkaitimo, nesukeliant gaisro ar sugadinant įrenginius. Pabandykite išsiaiškinti, kas sukėlė problemą. Prieš vėl įjungdami pertraukiklį, atjunkite bet ką toje grandinėje. Jei dažnai išjungiate tą patį grandinės pertraukiklį, kvieskite elektriką.

Jei neturite suveikusių grandinės pertraukiklių, greičiausiai problema yra daugiau nei vietinis įvykis. Ar užgeso gatvių šviesa? Ar kiti namai tamsūs? Paskambinkite kaimynams, ar jie neturi problemų.

Jei dingo maitinimas, kreipkitės į vietinę komunalinę tarnybą

Pirmas dalykas sąraše, ką daryti, kai dingsta elektra, yra pranešti apie elektros energijos tiekimo nutraukimą savo komunalinių paslaugų įmonei.

Išjunkite arba atjunkite savo prietaisus

Nustatydami pirmenybę, ką daryti nutrūkus elektrai, pradėkite nuo brangių prietaisų ir elektronikos apsaugos. Nesvarbu, ar maitinimas dingsta minutėms ar dienoms, žalos rizika yra tokia pati. Laikykitės tų pačių taisyklių, kaip ir saugodami prietaisus nuo perkaitimo. Išjunkite arba atjunkite visus prietaisus dėl to, nes energijos šuoliai gali sugadinti jautrią įrangą (televizorius, kompiuterius, planšetinius kompiuterius) ir didelius prietaisus, kai maitinimas grįžta.

Nesunku pamiršti, ką naudojote, kai dingo elektra, pvz., viryklę ar lygintuvą, o tai gali sukelti pavojų saugai, kai elektra grįžta, ypač jei nesate namuose. Jei visi jūsų namų prietaisai įsijungia iš karto, kai grįžta maitinimas, įtampa gali išjungti jūsų elektros sistemos pertraukiklius.

Kitas dalykas, svarstant, ką daryti nutrūkus elektrai, yra apsaugoti greitai gendantį maistą. Šaldytuvo ir šaldiklio dureles laikykite uždarytas. Atidarius dureles, vėsus oras gali išeiti, todėl jūsų maistas greičiau genda. Atšaldytą maistą galima vartoti iki 4 valandų po to, kai dingsta elektra. Jei maitinimas nutrūksta ilgiau, supakuokite daiktus su ledu į aušintuvą, kad jų temperatūra būtų žemesnė nei 4,4 °C. Užšaldyti daiktai pilname šaldiklyje atitirpsta maždaug per 48 valandas, tačiau tai sumažėja iki 24 valandų, jei jūsų šaldiklis yra pusiau pilnas.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: