Dainavos žodis

Kredito kortelė: kas, kaip ir kodėl?

„Mokėsiu kreditine“, – frazė, kurią tikriausiai esate ne kartą girdėję kokiame nors filme mėgstamame seriale. Šiandien kredito kortelė yra finansinis sprendimas, prieinamas dažnam jos pageidaujančiam. Ši „stebuklinga“ kortelė reikalinga ir Jums? Prieš žengiant žingsnį tokio finansinio įsipareigojimo link, derėtų objektyviai įvertinti ne tik savo poreikius bei galimybes, bet ir išsamiau susipažinti su kreditine kortele.

Kredito kortelė: kas tai?

Daugelio akyse kredito kortelė yra tapatinama su įprasta banko kortele. Žinoma, skirtumas tas, jog joje „gyvena“ ne mūsų realiai turimi, bet pasiskolinti pinigai. Iš dalies, tai – tiesa, tačiau svarbu suprasti, jog kredito kortelė yra savotiškas mūsų prisiimtų finansinių įsipareigojimų fizinis pavidalas.

Kredito kortelė – dar viena paskolos rūšis, kaip ir įprastas kreditas internetu. Aišku, priklausomai nuo konkretaus paskolos tipo, skiriasi pastarojo išdavimo sąlygos. Kredito kortelė ir kredito linija – savo esme panašiausios paskolų rūšys. Tiek vienu, tiek kitu atveju, imama ne konkreti paskolos suma, o paskolos sutartyje numatomas tam tikro dydžio kredito limitas, kuriuo klientas gali disponuoti savo nuožiūra.

Norint geriau suvokti, kas yra kredito kortelė, pateiksime praktinį pavyzdį. Tarkime, atsižvelgus į kliento finansines galimybes, kredito istoriją ir kitus svarbius niuansus, aktualius vertinant paskolos gavėjo mokumą, individualiu atveju buvo pasiūlytas 4 000 Eur kredito limitas. Klientas, per kredito kortelės limito termino laikotarpį, kuris trunka 3 metus, gali laisvai disponuoti minėto dydžio lėšomis. Svarbu suprasti, jog kredito kortelės sutartis neįpareigoja panaudoti viso kredito limito. Vieną mėnesį – 100 Eur, kitą – 500 Eur, trečią – 1 000 Eur, o ketvirtą gal ir visiškai nieko neišleisite. Geriausia žinia, jog palūkanos yra skaičiuojamos ne nuo visos kredito sumos, bet tik panaudotos jos dalies.

Kredito kortelė: kas gali ją gauti?

Kredito kortelės, kaip ir kitų rūšių kreditai (mikrokreditai, paskolos NT, automobilio įsigijimui ir kitos), išduodamos asmenims, atitinkantiems tam tikrus kriterijus. Pastarieji yra „diktuojami“ Lietuvos banko, griežtai prižiūrinčio šią sritį.

Savaime suprantama, jog kreditas gali būti suteiktas tik asmeniui, finansiškai pajėgiam jį grąžinti, vadovaujantis paskolos sutartyje numatytomis sąlygomis ir laikantis terminų. Vadinasi, potencialus klientas, norintis naudotis kredito kortele, turi gauti pakankamo dydžio pajamas, turėti reikiamą darbo stažą (įprastai – 4 mėnesius nepertraukiamai dirbti), o taip pat – būti sumokėjęs visas įmokas kitoms kredito bendrovėms.

Beje, vertinant asmens mokumą, yra tikrinamos ir sutuoktinio gaunamos pajamos bei turimi finansiniai įsipareigojimai. Juk kredito kortelė ar kitos rūšies paskola atneša ne tik realią naudą visai šeimai, bet ir tampa papildomu iššūkiu, su kuriuo susidoroti taip pat reikia bendromis jėgomis.

Kredito kortelė: kokią naudą atneša šios rūšies paskola?

Turėdami kredito kortelę, jausitės ramūs, jog, prireikus įsigyti būtiną daiktą ar sumokėti už paslaugą, kortelių skaitytuvo ekrane nepamatysite užrašo, informuojančio apie lėšų trūkumą banko sąskaitoje.

Įprasti vartojimo kreditai yra pervedami į banko sąskaitą, tad, norint disponuoti gautais pinigais, reikia atlikti pavedimus arba tenka išsigryninti pinigus bankomate. Kaip tikriausiai jau supratote, turėdami kredito kortelę, šia atsiskaityti galite visose vietose, kuriose tik yra kortelių skaitytuvai. Vartojimo paskolas teikiančios bendrovės objektyviai reaguoja į besikeičiančius klientų poreikius, tad, siekiant dar didesnio patogumo, „Nordecum“ kredito kortelėje yra integruota ir bekontakčio atsiskaitymo funkcija.

Ir dar vienas, iš tiesų malonus niuansas. „Nordecum“ kredito kortelės turėtojams suteikiama ir „cashback“ galimybė. Tai reiškia, jog, kaskart, atsiskaičius kredito kortele, į Jūsų sąskaitą grįžta 2 proc. nuo išleistos sumos. Puikus būdas taupyti, ar ne? 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: