Dainavos žodis

Renkamės vaikiškus batus šaltajam sezonui

Kaip elgtis, jei, vaikui grįžus iš lauko, jo kojos yra šaltos it ledas ar, dar blogiau, sušlapusios? Nepulkite skaityti moralų, jog kitą kartą derėtų vaikščioti atsargiau, būti lauke trumpiau ar užsimauti papildomą porą kojinių. Sutikite, jog vaikui tokios kalbos pro vieną ausį įeis, pro kitą – išeis, o ir realios naudos minėtas elgesys vargu, ar atneštų. Kokybiški, atsakingai parinkti batai vaikams – tiesiausias kelias, norint džiaugtis komfortiška mažų (ir jau gerokai didesnių) kojyčių šiluma.

Svarbiausi kriterijai renkantis šaltojo sezono vaikišką avalynę

Avalynė vaikams, siūloma „Open24“ internetinės parduotuvės asortimente, vilioja modelių įvairove. Patikimas, tarp klientų populiarus pardavėjas siūlo tik žinomiausių, į aukščiausią kokybę orientuotų gamintojų produkciją. Visgi, klausimas, kurie batai vaikams yra geriausias pasirinkimas individualiu atveju, išlieka aktualus daugeliui pirkėjų. O žieminiai batai vaikams, žinant, su kiek nemalonių veiksnių šiems tenka kontaktuoti (drėgmė, purvas, šaltis ir kita), išlieka neabejotinai vienu svarbiausių pirkinių, formuojant atžalos garderobą.

Išskyrėme pagrindinius kriterijus, apie kuriuos, renkantis vaikišką rudeninę ar žieminę avalynę, derėtų nepamiršti pagalvoti.

Šilumos izoliacija

Nors vėsios kojos gali būti dėl įvairių priežasčių, viena pagrindinių – per menkos batų šilumos izoliacinės savybės. Batų pašiltinimas, priklausomai nuo konkretaus gamintojo ir modelio, gali būti kailinis, pagamintas iš vilnos, vatos ar kitų, efektyviai šildančių, medžiagų. Prieš perkant vaikiškus batus, būtina pasidomėti, ar esamos šilumos izoliacijos, atsižvelgiant į to sezono temperatūrą, pakanka. 

Žinoma, auliniai batai vaikams, vien dėl savo ilgesnio aulo, apgaubiančio didesnę kojos dalį, efektyviau šildo nei, pavyzdžiui, trumpaauliai batai.

Atsparumas drėgmei

Apsaugoti nuo drėgmės turi ne tik specializuoti guminiai batai vaikams (botai), bet ir kasdien mūvima avalynė. Žinoma, tai nereiškia, jog su savo įprastais žieminiais ar rudeniniais batais vaikas gali ilgą laiką vaikščioti skersai išilgai balos. Tačiau, pavyzdžiui, minėtoje baloje atsidūrus netyčia, vaikų batai turi suteikti efektyvią apsaugą nuo drėgmės. Avalynės atsparumas drėgmei aktualus ir džiaugiantis sniego malonumais, kai temperatūra aukštesnė ir žemę dengiantis sniego sluoksnis tirpsta.

Prieš pirkdami konkretų avalynės modelį, įsitikinkite, ar tai – visiškai neperšlampami batai vaikams, ar iš drėgmei atsparių medžiagų pagaminta tik apatinė dalis, o aulą reikėtų saugoti nuo vandens.

Neslidus bato padas

Populiaru sakyti, jog nei vienas vaikas neužauga be traumų. Su teiginiu galima sutikti, tačiau,  natūralu, tėvai daro viską, jog, kiek įmanoma labiau, sumažintų pavojų riziką savo vaikams. Batai prie to taip pat gali prisidėti! Rinkdamiesi batus, nepamirškite išsiaiškinti, ar konkretus modelis garantuoja efektyvų sukibimą su įvairiais paviršiais. Arba, kalbant paprasčiausiai, ar batai nėra slidūs. 

Nesudėtinga avalynės priežiūra

Purvas, vanduo, ant kelių ir šaligatvių barstoma druska – visa eilė veiksnių, keliančių riziką batų estetikai, su kuriais, tikėtina, vaikas ne tik pramogauja kieme, bet ir eina į darželį ar mokyklą. O vaikai, kaip žinia, avalynės dar ir nesistengia labai saugoti… Išeitis – vaikų batai, išsiskiriantys kiek įmanoma paprastesne priežiūra. Šią palengvina ne tik galimybė batus skalbti skalbimo mašinoje, bet ir avalynės sudėtis. Bene mažiausi įnoringi priežiūros atžvilgiu – populiarieji „Crocs“ guminiai batai vaikams, pagaminti iš patentuotos, itin lengvai valomos Croslite™ medžiagos.

Kodėl „Crocs“ vaikų batai – vienas populiariausių pasirinkimų?

Nemažai pirkėjų, rinkdamiesi avalynę, per daug savęs neapsunkina ir renkasi tai, kas jau patikrinta bei išbandyta. „Crocs“ batai vaikams – daugiau nei 10 metų šildo, saugo bei puošia ne tik mažųjų, bet ir suaugusių šeimos narių kojas. „Crocs“ avalynė, skirta rudens ir žiemos sezonams, išsiskiria efektyvia šilumos izoliacija, apsauga nuo drėgmės patekimo į bato vidų, yra lengva, patogi, nesunkiai prižiūrima bei, žinoma, stilinga ir puikiai deranti prie įvairaus stiliaus rūbų. Žodžiu, ,,Crocs“ gali pasiūlyti viską, ko reikia kokybiškiems vaikiškiems (ir ne tik) batams! 

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: