Dainavos žodis

Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje – renginiai, skirti lietuvių kalbai puoselėti

Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje bus minimos Lietuvių kalbos dienos, kurių tikslas – didinti lietuvių kalbos prestižą, stiprinti lietuvių kalbos mokymosi motyvaciją, prisidėti prie lietuvių kalbos sklaidos pasaulyje, telkti bendruomenes Lietuvoje ir užsienyje. Kviečiame dalyvauti renginiuose, kartu kurti ir puoselėti lietuvių kalbą.

2016 metais prasidėjusi Lietuvių kalbos dienų akcija labai greitai paplito po visą Lietuvą ir subūrė daugybę bendruomenių ir žmonių, kuriems svarbi ir įdomi lietuvių kalba, aktuali jos praeitis, dabartis ir ateitis. Nuo vasario 16 d. iki kovo 11 d. visoje Lietuvoje ir už jos ribų surengiama keletas tūkstančių įvairių renginių – kalbos konkursų, viešų paskaitų, diskusijų, parodų, iniciatyvų. Jie vyksta valstybės institucijose, muziejuose, bibliotekose, aukštosiose mokyklose, savivaldybių švietimo ir kultūros įstaigose. Kone visi jie prieinami ir plačiajai visuomenei.

Alytaus Jurgio Kunčino viešoji biblioteka, prisidėdama prie šios gražios iniciatyvos, parengė visą puokštę įvairių renginių, kurie vyks dvi savaites – nuo vasario 22 d. iki kovo 10 d.

Pagerbkime ir puoselėkime savo gimtąją lietuvių kalbą. Tikėkime jos ateitimi ir klestėjimu. Tada ji tikrai bus mūsų savastis ir turtas. Lai kiekviena diena būna Lietuvių kalbos diena!

Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: