Dainavos žodis

Seimo rūmuose dzūkės tapybos paroda

Menininkė Onutė Skerniškienė. (Organizatorių nuotr.)

III Seimo rūmuose prieš savaitę atidaryta Dzūkijos menininkės Onutės Skerniškienės tapybos darbų paroda „Atgimimas“.

„Surengti mano tapybos darbų parodą Seimo rūmuose pakvietė Seimo narys Vytautas Bakas, kai prieš dvejus metus jis lankėsi Alytaus kolegijoje vykusioje mano kūrybos parodoje“, – „Dainavos žodžiui“ sakė O. Skerniškienė.

Parodoje pavadinimu „Atgimimas“ eksponuojami 42 paveikslai. Anot menininkės, įvairia technika nutapytuose paveiksluose telpa viskas – nuo gėlių iki abstrakcijų.

„Regis, politika ir kultūra greta, tai tikrai įkvepia, džiaugiuosi, jog Seime prisistato ir kūrėjai iš Alytaus“, – sveikindamas parodos autorę Seimo narys V. Bakas džiaugėsi, jog O. Skerniškienės kūryba puošia Seimo rūmus.

Tai jau septintoji paroda menininkės kūrybos kelyje. O. Skerniškienė yra surengusi autorines parodas 2018 metais Alytaus Jurgio Kunčino bibliotekoje, asociacijos „Dzūkų krašto menų inkubatorius“ galerijoje, Alytaus kolegijoje, 2021 metais Druskininkų galerijoje „Studio“, 2021–2022 metais antrą kartą Alytaus kolegijoje tapybos ir keramikos parodą, taip pat galerijoje „Studio“ bei Alytaus kraštotyros muziejuje.

„Dalyvavau 15 jungtinių parodų, tarp jų parodoje „Mokytojas – mokiniams, mokiniai – mokytojui“ Alytaus kraštotyros muziejuje ir Seimo rūmuose. Man patinka išbandyti naujas technikas ir žanrus. Esu bandžiusi tapybą ant šilko, medžio, labai patinka keramika.

Tapyba – tai sielos atgaiva. Nėra didesnio smagumo, kaip nugalėti sunkumus, kopiant nuo vieno sėkmės laiptelio ant kito, o paskui nusistatyti naujus siekius ir regėti, kaip jie išsipildo“, – kalbėjo menininkė.

O. Skerniškienė gimė ir užaugo Einorų kaime, Nemunaičio seniūnijoje, Alytaus rajone. Po mokyklos studijavo Ekonomikos kolegijoje Kaune, vėliau dirbo Pasvalyje. Galiausiai grįžo į gimtąjį Einorų kaimą, kuriame dabar ir gyvena. „Darbas visuomet buvo susietas su skaičiais, tačiau nuo vaikystės mėgau piešti, ūgtelėjusi laisvalaikiu domėjausi menu, mėgau lankyti parodas“, – pasakojo dzūkė. Prieš aštuonerius metus O. Skerniškienei vėl nubudo noras piešti. Iš pradžių moteris piešė savarankiškai, tačiau labai greitai suprato, kad profesionalų pagalba jai padėtų pasinerti į spalvų ir formų pasaulį.

Pirmųjų akvarelės potėpių menininkė mokėsi iš žinomo akvarelisto Benjamino Jenčiaus, o susipažinusi su akvarele, mokėsi tapyti akrilu ir aliejumi pas dailininką Vidmantą Jankauską, kurio pamokas lanko jau penkerius metus. Per prabėgusius metus menininkės namuose susikaupė nemažai paveikslų, tad ji atskirame namelyje net įrengė savo paveikslų galeriją.

„Tapyba mano gyvenime labai svarbi, jei žmogus turi mėgstamą veiklą, tai neabejotinai jo gyvenimas būna laimingesnis, jis neturi kada niurzgėti, kad kažkas negerai, kad kažką suskaudo. Neturiu laiko ir nenoriu sėdėti prie televizoriaus – tikras gyvenimas daug įdomesnis“, – kalbėjo O. Skerniškienė.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: