Dainavos žodis

Mūsų Dzūkijos kasdienybės vaizdai: gražu, paprasta ir nuoširdu

Labai dažnai ieškome originalių vaizdų kitame Lietuvos gale ar užsienyje, visai primiršę savo grožybes, esančias visai šalia mūsų. Net dažnai niurzgame, kad viskas pas mus yra blogai ir negražu ir pan. Siūlyčiau į viską pažvelgti ne pykčio, bet gerumo akimis ir tada pamatysite, kokia mūsų Dzūkija turtinga gamta, istorija ir tais pačiais žmonėmis!

Alytaus kaime, prie pat Alytaus miesto, jau kelerius metus statoma įspūdinga sodyba. Jos savininkas, uždirbęs lėšas užsienyje ir čia viską investuojantis, kol kas nenori plačiau atskleisti savo vizijos, tačiau žada tikrai tai padaryti viską čia įgyvendinęs. Na, bet tikėtina, kad tai bus plačiai lankoma kavinė-restoranas.

Lazdijų r. Teizų kaime pastebėtas išradingas traktorininkas, kuris sodinti bulvių traktorių vairavo atbuline eiga, na, ir su visa „ekipuote“ iš karto. Žinoma, kam į laukus važiuoti kelis kartus, jei tai galima padaryti iš karto? Šaunu!

Butrimonių fontanas dar neatidarytas, tačiau prie jo aikštėje-skvere ir dabar jau visada pilna žmonių! Tam labiausiai pasitarnavo seniūnijos ir bendruomenės įkurtos laisvalaikiui praleisti nedidelės priemonės. O viena iš jų – ypač jaunimo pamėgtas hamakas, kuris dabar jau pavirto ne ramaus atsipalaidavimo pagalbininku, kaip buvo galvota, tačiau sūpynėmis. Ačiū šauniems butrimoniškiams už tokias originalias iniciatyvas.

Praėjusį savaitgalį Lietuvos žmonės gausiai plūdo į Druskininkuose vykusią šventę „Narcizų simfonija“. Bronislovo Lubio neįtikėtino grožio alėjoje pusės milijono žiedų tyvuliojanti jūra kartu su sakuromis ir vėl visus maloniai džiugino ir vertė šypsotis. Jų kvapas ir grožis, taip pat ir oras buvo fantastiški! Tad belieka tik pasveikinti Druskininkus, kad jų įdėtos didelės investicijos kasmet grįžta su vis didesniais dividendais!

Pastaruoju laiku Luksnėnai Dzūkijoje išgarsėjo ne čia auginamais obuoliais, bet… senjorų šokiais! Kadangi šokių aikštelė čia visada lūžta nuo šokėjų antplūdžio, tai muzikantai Antanas Morkeliūnas ir Vaidas Gumauskas tokius susibūrimus rengia bene kiekvieną penktadienio vakarą. O pasidabinusių, veiksmo ištroškusių dalyvių atvyksta net ir iš Šakių, Kauno bei Vilniaus. Ypač didelį pasisekimą turi jaunesni vyrai. Moterys tokius kaip mat iškvies valsui ar polkai. Tuo ir pats netrukus įsitikinau! Kol prisitaikiau kokią geresnę nuotrauką padaryti, kaip mat buvau poniutės pakviestas viliotiniui. Hm, atsisakyti juk buvo negražu ir neįmanoma!

Praėjusį sekmadienį Alovėje ir vėl buvo surengta tradicinė Jurginių šventė! Renginio organizatoriai visiems pristatė senąsias lietuvių gyvulių išginimo į pievas apeigas, linkėjo visiems gerų ir turtingų metų! Na, o šauniosios šeimininkės praalkusius vaišino „pauciene“ iš šimto ir vieno kiaušinio, kartu duonos ir sūrio su gira negailėdamos.

1993 m. rugpjūčio 29 d. pastatyta nauja Kaišiadorių vyskupijos Ryliškių Šv. Monikos bažnyčia pastaruoju laiku tikinčiųjų jau yra labai mažai lankoma. Pamaldos čia vyksta tik sekmadieniais 14 valandą. Nieko keisto, per tris dešimtmečius daug šio atokaus krašto žmonių mirė, o jaunesnių nelabai ir atvyko. Verta paminėti, kad šios vienintelės tokiu pavadinimu bažnyčios Lietuvoje statytojų architekto Lino Kalibato ir klebono monsinjoro Stanislovo Stankevičiaus jau nėra gyvųjų tarpe.

Vėlyvą sekmadienio vakarą Dzūkijos padangę raižė įspūdingo grožio šiaurės pašvaistės. Tikriausiai daugelis tai matėte ir ne vieną nuostabią nuotrauką pasidarėte?

Namų projektai

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: