Dainavos žodis

Daugų tvarkymo planas aptartas kartu su gyventojais

Vakar Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė susitiko su Daugų gyventojais, kartu apžiūrėjo viešąsias miesto erdves, paplūdimius bei kitą infrastruktūrą.

Merė džiaugėsi aktyviais ir gausiai susirinkusiais vietiniais, kurie drąsiai kalbėjo apie eilę metų mieste neišspręstas problemas ir išsakė savo lūkesčius. Daugiškiai neslėpė nuostabos, kad pas juos kalbėtis ir tartis atvyko pati rajono vadovė su komanda. „Pirmą kartą taip“, – sakė jie ir išdavė, kad tokių teigiamų pokyčių ir tikėjosi balsuodami.

Tvarkytis prašė visų

Miesto viešąsias erdves kartu su vicemeru Aurimu Trunce, patarėja Agne Mankevičiūte, Finansų ir investicijų skyriaus vedėja, laikinai einan

ia administracijos direktoriaus pareigas, Andre Zenevičiene bei tarybos nariais Justu Trunce, Česlovu Mulma, Mariumi Mickevičiumi apžiūrėjusi merė R. Vitkauskienė sakė, jog turistams patrauklus miestas – ateities vizija, tačiau šiandien svarbu turimais resursais ir bendromis pastangomis sutvarkyti viešąsias erdves taip, kad jos būtų patogios ir, svarbiausia, saugios Daugų gyventojams.

„Negaliu leisti, kad gyventojai laipiotų avarinės būklės laiptais, o vaikai žaistų nesaugiose, purvinose ir aplūžusiose aikštelėse, naudotųsi pavojingais įrenginiais“, – rūpestį išreiškė rajono merė R. Vitkauskienė.

Merė buvo atvira: „biudžetas paliktas toks, koks paliktas, todėl šiais metais turėsime verstis su tuo, ką turime, ir tvarkytis bendromis jėgomis.“

Apžiūrėjus teritorijas ir pasikalbėjus su gyventojais, numatyta pakeisti susidėvėjusias šiukšliadėžes, aplūžusius gėlių vazonus, suaižėjusią suoliukų medieną, sutvarkyti vaikų žaidimų aikšteles, atnaujinti smėlį, lauko treniruoklių zonas.

Paplūdimiuose – gausybė darbų

Kartu su gyventojais Dauguose esančius paplūdimius apžiūrėjusi merė R. Vitkauskienė atkreipė dėmesį į šalia policijos pastato esančiame paplūdimyje nusidriekusią suoliukų eilę. Merei pritarė ir daugiškiai, sakydami, jog per tiek pristatytų suolų nei atsigulti paplūdimyje patogu, nei apskritai prieiti prie ežero.

Be minėto paplūdimio „išlaisvinimo“ nuo jūros suolų, Dauguose esančiuose paplūdimiuose suplanuota sutvarkyti persirengimo kabinas, lieptelius, atnaujinti stalus, laužavietes, išvalyti pakrantes, kur reikia – pastatyti daugiau šiukšliadėžių.

Kaip itin aktualų gyventojai įvardijo ir viešųjų tualetų klausimą, kuris, patvirtino merė, bus nedelsiant išspręstas. Vasarą atsipūsti po dienos darbų prie vandens telkinių mėgstantiems vietiniams gyventojams bei miesto svečiams itin svarbi čia esančių maudyklų kokybė, todėl aptartas ir Didžiulio ežero krantų valymas.

Merė su komanda išgirdo bei pažadėjo spręsti ir kitus Daugų gyventojams rūpimus klausimus – pradedant kelių būkle, kai kelias savavališkai užpiltas nepravažiuojamomis statybinėmis atliekomis, baigiant vandens prie kapinių poreikiu, kuris ypač aktualus karštomis vasaros dienomis.

Kaip atrodys Daugai – spręs visi

Alytaus rajono merė R. Vitkauskienė gyventojus užtikrino, kad Daugai dar suklestės, tačiau dabar prašė visų kantrybės, nes visi numatyti darbai per naktį nepasidarys. Tad laikini nepatogumai, kai bus nuimta sena sutriušusi lieptelių ar suoliukų mediena, netrukus kvies prisėsti ir maloniai leisti laiką.

Kad Daugams reikia daugiau nei kosmetinio remonto, su savivaldybės vizija sutiko ir susirinkę gyventojai. Juos rajono merė informavo, jog paruošus Daugų miesto viešąsias erdves apimančio atnaujinimo planą bei vizualizaciją, šie būtinai bus pristatyti ir aptarti su gyventojais.

Merė išgirdo gyventojų lūkestį ir patikino, kad bus atsižvelgiama į unikalų šio krašto gamtos grožį, kad Daugai taptų vieta, kur gera ilsėtis ištrūkus iš betoninio miesto šurmulio.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: