Dainavos žodis

Alberto Antanavičiaus-Šekspyro „Gitarinių eilėraščių“ vakaras

Tikros muzikos ir nuoširdaus jausmo išsiilgusieji Alytaus miesto dienų išvakarėse, birželio 15 d. 17 val. susiburs Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2). Čia kaip tik tuo metu žadamas jaukus ir jautrus kultūros įvykis – Alberto Antanavičiaus-Šekspyro „Gitarinių eilėraščių“ vakaras arba dar kitaip – naujausios jo knygos „Žodžiai, kuriais mylim“ sutiktuvės. Dainuojamosios poezijos kūrėjo ir atlikėjo tekstai – paprasti, neįmantrūs, tačiau glūdintys daugelio alytiškių širdyse.

„O Albertą praminė Šekspyru, ne kokiu apgailėtinu eiliakaliu, bet pačiu Šekspyru. Ir tai daug ką pasako, visų pirma, apie jo aistrą viską eiliuoti. Panašu, kad jam daug sunkiau kalbėti proza, ilgais sakiniais, nei sueiliuoti. Todėl jo tekstuose ir nenuvalkiotos, šviežios metaforos, ir paprastučiai kasdieniniai žodžiai, ir gili mintis. Bet svarbiausia, kad Albertas nesideda esąs Šekspyras. Jis tiesiog rašo, kaip moka – ir jam tai sekasi. Perklausius dvigubą albumą „Bunkerių paukščiai“, skirtą Lietuvos partizanams, kuris, beje, buvo įvertintas Alytaus kultūros premija (2014), tramdai ašaras, bandai nuryti sprangų gumulą gerklėje ir supranti, kad skatinti meilę Tėvynei reikia ne paminklų statymais, ne valdiškais paminėjimais su garbės rikiuotėmis ir gėlių dėjimais. Alberto dainose pasišventėlių, gyvybes dėl mūsų aukojusių vyrų ir moterų portretai, iškyla prieš mus visu didingumu – be dirbtinių paspalvinimų, be falšo. Taip yra ne tik su jo jau padainuotom dainom, bet ir su šios knygos tekstais, skirtais Jūsų dainoms ir pasidainavimams“, – atsiliepia rašytojas Juozas Šikšnelis.

„Imkit mani ir skaicykit, perskaitį – pasdainuokit. Iš manį duonos neacimsit, pasdalysim, visiems užteks!“ – į dainų ir poezijos kupiną vakarą kviečia visų alytiškių mylimas ir laukiamas A. Antanavičius-Šekspyras – žmogus, kuris negali neeiliuoti.

Indrė Navickė

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: