Dainavos žodis

KAM: Alytuje baigiami kareivinių rekonstrukcijos darbai

Siekiant gerinti karių tarnybos ir apgyvendinimo sąlygas Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalione Alytuje baigiami kareivinių rekonstrukcijos darbai, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Rekonstrukcijos darbai Birutės ulonų batalione prisidės prie geresnių tarnybos sąlygų kariams sukūrimo. Lietuvos kariuomenės infrastruktūros plėtra ir karių apgyvendinimo ir tarnybos sąlygų gerinimas yra viena iš prioritetinių Krašto apsaugos ministerijos sričių“, – sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak ministerijos, didžioji dalis Birutės ulonų bataliono statinių buvo pastatyti dar prieš Pirmąjį pasaulinį karą ir jau nebeatitiko šiuolaikinėms kareivinėms keliamų reikalavimų.

Kaip nurodoma KAM pranešime žiniasklaidai, kareivinės yra rekonstruojamos iš buvusio bataliono sandėlio. Baigus rekonstrukcijos darbus kariams bus užtikrintos kokybiškos gyvenimo ir tarnybos sąlygos. 

Statiniai Birutės ulonų batalione pasižymi istorine architektūra, todėl atliekant rekonstrukcijos darbus atsižvelgiama ir į šį aspektą. Siekiant išlaikyti originalius fasado dekoro elementus, pastatas yra modernizuojamas iš vidaus, pažymima pranešime.

Rekonstruojant kareivines buvo atliktas pastato apšiltinimas iš vidaus, įrengtas trečias aukštas bei stoglangiai. Prie pastato pristatyta metalinio karkaso evakuacinė laiptinė, atitinkanti priešgaisrinio saugumo reikalavimus. Taip pat buvo įrengti šilumos tiekimo, buitinių bei lietaus nuotekų, vandentiekio, elektros tinklai.

Mažųjų kareivinių rekonstrukcijos darbus, kurių vertė 2,7 mln. eurų, atliko UAB „Statrama“. Naujosiose kareivinėse galės tarnauti ir gyventi apie du šimtus karių, skelbia KAM.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: