Dainavos žodis

Kitu automobiliu kitokias cigaretes gabeno tas pats druskininkietis

Varėnos pasieniečiai sučiupo druskininkietį, automobilio bagažinėje gabenusį neteisėtą cigarečių krovinį – 1 800 pakelių baltarusiškų cigarečių. Jį nubaus ir VSAT, ir policijos pareigūnai, mat automobilį vairavo, neturėdamas tokios teisės. 

Ketvirtadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Lazdijų rajone, Kapčiamiestyje, patikrinti sustabdė įtarimų sukėlusį automobilį „Peugeot 307“. Maždaug už 8 km nuo šios vietos – Lietuvos valstybės siena su Baltarusija.

Automobilį lietuviškais registracijos numeriais vairavo pasieniečiams pažįstamas 34-erių Druskininkų savivaldybės gyventojas, sausio mėnesį turėjęs bėdų dėl baltarusiškų cigarečių. Tąkart vyras su bendrininkais automobiliu „VW Passat“ vežė 1 750 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Šįkart jo automobilio bagažinėje pasieniečiai aptiko skaidriu polietilenu apsuktas 9 kartonines dėžes, kuriose buvo 1 800 pakelių cigarečių „Fest“  su baltarusiškomis banderolėmis. Bendra rūkalų vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 7 398 eurai. Taip pat išaiškėjo, kad kurorto gyventojas yra praradęs teisę vairuoti transporto priemonę.

Automobilis, vairuotojas ir cigaretės buvo pristatyti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą.

Į minėtą pasienio užkardą iškviesta ir policija. Druskininkiečiui policininkai surašė protokolą už tai, kad vairavo, nors tokia teisė jam buvo atimta. O už tai įstatyme numatyta bauda nuo 300 iki 450 eurų.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Druskininkiečiui, tokį pažeidimą padariusiam ne pirmą kartą, teks mokėti baudą nuo 5 760 iki 6 000 eurų. Jam įteiktas šaukimas už poros savaičių atvykti į Kapčiamiesčio pasienio užkardą, kur bus nagrinėjama jo administracinė byla. Ten laikinai saugomos ir sulaikytos cigaretės.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: