Dainavos žodis

Nenuobodaus gyvenimo mozaika“: Česlovas Juršėnas alytiškiams pristatys prisiminimų knygą

Stovėjo prieš tankus, o nepastovi prieš Juršėną.“ (Vytautas Lansbergis)

Žurnalistas, Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs LR Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas birželio 27 d. 17 val. Alytaus Jurgio Kunčino viešojoje bibliotekoje (Seirijų g. 2) pristatys autentišką prisiminimų knygą „Nenuobodaus gyvenimo mozaika“. Garbus autorius neseniai atšventė 85-metį ir LR Seime buvo apdovanotas Aleksandro Stulginskio medaliu už nuopelnus parlamentarizmui ir demokratijai. Buvę šalies vadovai savo sveikinimo kalbose ypač pabrėžė signataro politinę kultūrą, erudiciją ir išmintį.

Prisiminimų knygoje liejasi ne tik įdomaus gyvenimo pasakojimai, iliustruoti nuotraukomis, bet ir sudėta pora dešimčių karikatūrų, kurios puikiai atskleidžia pajuokauti mėgstantį ir humorą suprantantį žmogų. Tai ne šiaip prisiminimai, o enciklopedinio pobūdžio biografija, atskleidžianti ir autoriaus gyvenimą, ir Lietuvos istorinius vaizdus bei žinomų asmenybių paveikslus. Knygoje pasakojama, kaip tuo metu gyveno žmonės, kaip veikė sistema. Pateikiama daug vertingos informacijos apie Česlovui Juršėnui itin svarbų Atgimimo laiką. Leidinyje garbingą vietą užima ir vyro meilė knygoms: kol sovietmečiu žmonės nuvykę į užsienį ieškodavo drapanų, Česlovas tuo metu ieškodavo knygynų. „Baigdamas negaliu nepaminėti, kad būtent pagal knygų skaitymą vertinau ir kitus žmones“, – savo atsiminimuose pažymi Č. Juršėnas. Skaitydami tikrai nenuobodžiausite.

Apie autorių: Gana pasakyti Česlovas Juršėnas, ir tuoj prisiminsime jo nuveiktus darbus, pareigas, titulus, prisiminsime veidą iš TV ekranų, paskaitas ir knygas. Dar iki Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo Č. Juršėnas vedė laidas apie pasaulio politinius įvykius, kuriose pateikdavo drąsias ir tuomet neįprastas įžvalgas. 1990-aisiais, eidamas Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos deputato ir 1992 m. seniūno pavaduotojo pareigas, jis tapo 1990 m. kovo 11 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataru. 1992–2012 m. buvo Seimo narys, 1992–1996 m. ir 2008 m. vykdė Seimo Pirmininko pareigas, 2000–2004 m., 2004–2008 m. ir 2008–2012 m. buvo Seimo Pirmininko pavaduotojas. Eidamas šias pareigas, Č. Juršėnas daug prisidėjo prie demokratijos, parlamentarizmo raidos ir valstybingumo stiprinimo Lietuvoje.

Visus maloniai kviečiame į susitikimą su nepaprastai spalvinga, šviesia, intelektualia, ypatingai aukštos politinės kultūros asmenybe, kuri pasidalins ne tik įdomiais, bet ir didelę išliekamąją vertę turinčiais pasakojimais.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: