Dainavos žodis

Dar du „Ekonovus“ ieškinius atmetęs teismas: ARATC pažeidimų nepadarė

Užtikrinti nepertraukiamą atliekų surinkimo paslaugos teikimą – vienas svarbiausių ARATC tikslų, kurį pavyko įgyvendinti net ir sudėtingu bylinėjimosi su atliekų vežėju metu. (ARATC nuotr.)

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė dar du bendrovės „Ekonovus“ ieškinius ir priėmė dar dvi Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrui palankias nutartis.

Teismas nusprendė, kad, organizuodamas konkursus dėl pakuočių atliekų surinkimo ir vežimo Alytaus rajono ir Prienų rajono savivaldybėse, ARATC pažeidimų nepadarė.

Analogiškas nutartis Lietuvos apeliacinis teismas jau yra priėmęs dėl pakuočių atliekų surinkimo ir vežimo Alytaus miesto ir Birštono savivaldybėse.

Teismas atmetė visus keturis „Ekonovus“ ieškinius, kuriais buvo prašoma panaikinti Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro priimtus sprendimus dėl pasiūlymų eilės sudarymo ir laimėtojų nustatymo viešuosiuose pirkimuose dėl Alytaus miesto, Alytaus rajono, Birštono ir Prienų rajono savivaldybių teritorijose susidarančių pakuočių atliekų surinkimo ir vežimo paslaugos.

Visus šiuos konkursus laimėjo mažiausią kainą pasiūliusi bendrovė „Kauno švara“.

„Ekonovus“ siūlė atliekas rinkti už kelis kartus didesnę kainą, nei pirkimo dokumentuose nurodyta maksimali paslaugos kaina, bet, pralaimėjusi konkursus, kreipėsi į teismą ir pradėjo ilgą bei brangų bylinėjimosi maratoną.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centrui teko imtis operatyvių ir ryžtingų veiksmų, kad visu šiuo sudėtingu laikotarpiu, kol vyko teismai, visose keturiose savivaldybėse būtų užtikrintas pakuočių atliekų surinkimas iš įmonių ir gyventojų, kad savivaldybės neliktų be paslaugos teikėjo.

Šiais veiksmais, kuriuos „Ekonovus“ taip pat skundė teismui, pavyko užtikrinti sklandų ir nepertraukiamą pakuočių atliekų surinkimą bei vežimą ir išvengti sumaišties, kuri grėsė po konkursus pralaimėjusio vežėjo inicijuotų ieškinių.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: