Dainavos žodis

Pasienio regionų kontrabandininkai: įkliūva nuolat, įtraukia ir jaunesnius šeimos narius

Varėnos ir Lazdijų rajonuose VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai penkis jaunus vyrus sulaikė pasienio ruože, kuriame būti jie neturėjo leidimo. Trys iš jų buvo apsikrovę ryšuliais su kontrabandinėmis cigaretėmis.

Antradienio pavakarę pasienio ruožą ties Dubo kaimu (Varėnos r.) žvalgę Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pasieniečiai pastebėjo du juodus ryšulius tempiančius asmenis. Jie buvo sulaikyti už 290 metrų nuo valstybės sienos. Išaiškėjo, jog tai 32 ir 33 metų Druskininkų savivaldybės gyventojai. Dvylikoje ryšulių, kuriuos jiedu gabeno, buvo 1 800 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Sulaikytų rūkalų vertė su visais Lietuvoje privalomais sumokėti mokesčiais – 7 398 eurai.

Cigarečių nešikus pasieniečiai pristatė į Kabelių pasienio užkardą. Čia druskininkiečius apklausė, dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką buvo pradėtos administracinės teisenos. (Beje, vos prieš keletą dienų, birželio 16-ąją, vienas iš sulaikytųjų jau buvo įkliuvęs pasieniečiams, jo administracinė byla dar neišnagrinėta.) Be to, jiedviem teks atsakyti ir už pakartotinį pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą. Konkretus baudų dydis paaiškės mėnesio pabaigoje, kai pasienio užkardoje vyks administracinių bylų nagrinėjimo posėdis.

Kone tuo pat metu, kaip jų kolegos, įtartinus asmenis Kapčiamiesčio girioje ties Kuodžių kaimu (Lazdijų r.) sučiupo Kapčiamiesčio užkardos pasieniečiai. Tris jaunus vaikinus VSAT pareigūnai sulaikė vos už 300 metrų nuo apsauginės tvoros. 19-metį druskininkietį ir 21 ir 24 metų brolius iš Lazdijų rajono. Neįprasta, tačiau ryšuliais apsikrovęs buvo tiktai vienas iš trijulės, vyriausiasis. Juose – 1 750 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“, „Minsk Capital QS“ ir „Minsk Superslims“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Kaip dažniausiai būna, išaiškėjo, jog nė vienas iš vaikinų nesistengė patekti į sąrašą tų, kurie turi teisę būti valstybės sienos apsaugos zonoje. Už tai kiekvienam jų pasieniečiai skyrė 170 eurų baudas. O cigarečių gabentojui buvo pradėta administracinė teisena. Kadangi šį pažeidimą jis padarė pakartotinai, gali tikėtis baudos nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

VSAT Komunikacijos skyriaus inf.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: