Dainavos žodis

Garsių burlaivių statytojas užvis labiau svajoja džiuginti savo krašto žmones

Pasaulį apiplaukusį burlaivį savomis rankomis pastatęs kraštietis svajoja, kad buriuoti pamėgintų kiekvienas.

Pas Alytaus rajono savivaldybės merę Rasą Vitkauskienę apsilankęs sportinių laivų konstruktorius Julius Babravičius pristatė savo rankomis pastatytus laivus, kurių didžiausias ir įspūdingiausias – 60-ies pėdų (apie 18,28 m) katamaras – apkeliavo visą pasaulį.

Pramoginę laivininkystę Dauguose, Didžiulio ežere, norintis atgaivinti buriavimo entuziastas, buriavimui skirtų laivų konstruktorius Butrimonių seniūnijos gyventojas J. Babravičius pasakojo, kad jo statomi burlaiviai – unikalaus dizaino, itin lengvi ir, svarbiausia, draugiški tiek gamtai, tiek žmogui. „Jokių degalų – reiškia ir jokių nuotekų“, – paaiškina vyriškis.

Itin nesudėtingai valdomi burlaiviai galėtų būti puikia pramoga iššūkių gyvenime nebijantiems vandens mėgėjams, yra tylūs bei saugūs – tad poilsiautojai, besimėgaujantys šia pramoga, nedrumstų ir vietinių Daugų gyventojų ramybės.

Tokį nerimą Dauguose vyras teigia girdėjęs, mat ten gyvenantiems šiltuoju sezonu išties tenka susidurti su vandens motociklų keliamu triukšmu.

Buriavimo Alytaus rajone iniciatyvą pristatęs J. Babravičius planuoja organizuoti sportines buriavimo varžybas, užsiimti edukacine veikla – supažindinti su lietuviškos konstrukcijos laivais, taip pat gali pasiūlyti burlaivių nuomą ir technikos pristatymą į bet kurį vandens telkinį.

Ne vieną įspūdingą laivą pastatęs J. Babravičius sako, kad kartu su sūnumi mielai plukdantys visus norinčius, kad kuo daugiau žmonių patirtų tą laisvės sklendžiant vandeniu pojūtį.

„Nespėju kojos į vandenį įkelti, kaip šalia susiburia krūva vaikų laukiančių savo eilės plaukti kartu“, – juokiasi vyras.

„Tokie įkvepiantys susitikimai su gyventojais asmeniškai man – didelis džiaugsmas. Iš tiesų, Alytaus rajone turime nuostabių ežerų, kur tokie žmonės savo talentą ir hobį galėtų paversti pajamų šaltiniu, sukurti pramogą Alytaus rajono gyventojams ir ne tik. Labai linkiu, kad ši svajonė išsipildytų”, – sakė Alytaus rajono merė R. Vitkauskienė ir asmeniškai pakvietė Julių Babravičių ir jo buriavimo iniciatyvos komandą dalyvauti liepos 6-osios vandens transporto priemonių parade Dauguose.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: