Dainavos žodis

Ir vėl apvogta Švč. Mergelės Marijos krikščionių pagalbos bažnyčia

Prieš trejus metus pavogti daiktai buvo surasti ir grąžinti bažnyčiai. (Alytaus apskrities VPK nuotr.)

Praėjusį savaitgalį buvo įsilaužta į Jurgiškių gatvėje esančios Švč. Mergelės Marijos krikščionių pagalbos bažnyčios klebonijos patalpas ir pagrobta metalinė dėžutė su pinigais bei įvairūs daiktai.

Apie vagystę Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai buvo informuoti 6 val. 50 min. Pirminiais tyrimo duomenimis, iš klebonijos dingo metalinė dėžutė su 400 eurų, elektrinis dviratis „ADO“ ir jo priedai: šalmas, baterija, kroviklis, garažo pultelis, gėrimai. Klebonas padarytą žalą įvertino 1470 eurų.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjos Kristinos Janulevičienės teigimu, dėl vagystės pradėta teisminė byla, atliekami procesiniai veiksmai, įtariamieji nustatinėjami.

Į kleboniją įsigauta išlaužus rūsio lango rėmą, o išeita išlaužus durų spyną, nes dviračio per langą nei išsinešti, nei išsivaryti nebūtų pavykę. Įtariama, kad vagis ar vagys pirmiausia bandė įsibrauti į maldos namus, tačiau jiems nepavyko, todėl, apgadinę duris, apšvarino kleboniją, esančią šalia bažnyčios. Nors ir dingo garažo vartų pultelis, iš šios patalpos dvasininkai nieko nepasigedo.

K. Janulevičienės teigimu, prieš trejus metus Švč. Mergelės Marijos krikščionių pagalbos bažnyčia buvo apvogta du kartus. Pirmą kartą į dvasinę šventovę buvo įsibrauta 2020 metų žiemą ir pavogtas klavišinis instrumentas-vargonėliai „Casio“ ir mikšeris-stiprintuvas „Voice Kraft U8“. Nuostolis buvo įvertintas daugiau kaip 1 000 eurų, tačiau tą kartą nustatyti įtariamųjų nepavyko.

Nespėjus prabėgti nei dviem mėnesiams, policija vėl gavo pranešimą apie vagystę: iš bažnyčios naktį dingo nedideli vargonai, garso kolonėlė su stiprintuvu, įvairūs reliktiniai paauksuoti apeigoms naudojami indai, labai vertingas į Kultūros vertybių sąrašą įrašytas relikvijorius.

Pastarąjį kartą pareigūnai, apžiūrėję įvykio vietą, žaibiškai nustatė vaizdo kamerų užfiksuotą įtariamąjį ir jį sulaikė su visais įkalčiais. Paaiškėjo, kad tai 31 metų (tuo metu) vyras, teisėsaugai puikiai žinomas, ne kartą teistas už panašius nusikaltimus. Nuo narkotikų priklausomas vyras buvo rastas nakvynės namuose. Dalį grobio jis slėpė po lova, kitą dalį – parko krūmuose.

Apklausos metu vagišius papasakojo, jog jis bažnyčią apvogė ir žiemą, o pavogtus daiktus pardavė. Kitų daiktų, pagrobtų antrosios vagystės metu, alytiškis dar nebuvo suspėjęs parduoti, tad jie visi buvo sugrąžinti bažnyčiai.

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: