Dainavos žodis

Dauguose – Ukrainos menininkų padėkos koncertas

Charkivo Mykolos Lysenko nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro generalinio direktoriaus ir meno vadovo padėjėjas Olegas Oriščenka, Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė ir dukra Urte, Charkivo teatro direktoriaus pavaduotoja Olga Evdokimova atstovė, Daugų technologijos ir verslo mokyklos direktorius Valentas Pakalniškis.

Šeštadienio vakarą Dauguose koncertavo Ukrainos Charkivo Mykolos Lysenko nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro choras. Antrą kartą Daugų technologijos ir verslo mokykloje apsistoję menininkai pasirodymu padėkojo Alytaus rajonui ir daugiškiams už nuoširdų priėmimą ir paramą.

Už pagalbą menininkams mokyklos direktoriui Valentui Pakalniškiui padėkojo į koncertą su dukra Urte atvykusi Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė. „Ačiū direktoriui ir ačiū jums visiems, kurie padėjote, padedate ir padėsite Ukrainos žmonėms“, – sakė rajono merė.

Daugai buvo pirmasis Europos miestas, kuriame prasidėjus karui Ukrainoje apsigyveno Charkivo nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro aktoriai. Saugų prieglobstį ir galimybę repetuoti čia jie gavo gegužės mėnesį gastrolių Lietuvoje metu.

Šį kartą teatro choristai Daugų technologijos ir verslo mokykloje apsistojo po gastrolių vykdami iš Estijos į Slovakiją. „Širdyje taip ir lengva ir malonu, kad mes vėl esame pirmame mieste, kuris mus priėmė Lietuvoje ir visoje Europoje, kuris mums suteikė prieglobstį ir galimybę gyventi, dirbti, saugoti mūsų šeimas. Per paskutines tris savaites mes nuvažiavome daugiau kaip dešimt tūkstančių kilometrų. Grįždami į Slovakiją, kur šiuo metu yra mūsų bazė, kur gyvename jau beveik pusė metų, mes negalėjome, grįždami iš Estijos, neužsukti pas jus į Daugus. Alytaus rajonas – labai gražus rajonas, jame gyvena nuostabūs žmonės. Čia jaučiamės kaip namie, todėl mes visi jums žemai lenkiamės už tai, kad jūs esate ir padedate Ukrainai“,– kalbėjo Charkivo teatro generalinio direktoriaus ir meno vadovo padėjėjas Olegas Oriščenka ir padėką išreiškė nusilenkimu.

Charkivo choristai po daugiau kaip valandą trukusio koncerto klausytojų salei ir daugiškiams už šiltą priėmimą padėkojo taip pat nusilenkdami.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: