Dainavos žodis

Lazdijų picerijos savininkė: „Per 15 metų Lazdijuose sukūrė 28 darbo vietas“

Verslininkė Loreta Blažauskienė: „Labai skaudu, kai investuoji į žmogų, suteiki jam žinių, nuperki kursus, visko išmokai, o paskui jis su įgytomis žiniomis išeina ir susikuria sau darbo vietą.“ (© DELFI / Laimono Jankausko nuotr.)

Neplanavau, kad grįšiu į gimtinę ir imsiuosi verslo čia. Bet viskas yra taip, kaip yra – viskas plėtėsi, keitėsi aplinkybės, viskas išaugo“, – „Dzūkų žinioms“ sakė žinoma Lazdijų krašto verslininkė, bendrovės „Alloro“ įkūrėja Loreta Blažauskienė, jau 15 metų sėkmingai plėtojanti verslus Lazdijų krašte.

Sunku surasti motyvuotų darbuotojų

Prieš 15 metų Loreta Lazdijuose įkūrė kebabinę ir pradėjo savo verslo kelionę gimtajame krašte, sugrįžusi čia iš didmiesčio.

Tada buvo atidaryta kebabinė, įdarbintas vienas darbuotojas. Dabar Loreta yra sukūrusi darbo vietas 28 Lazdijų krašto žmonėms, įkurtos picerijos Lazdijuose ir Veisiejuose, veikia viešbutis, teikiamos apgyvendinimo paslaugos.

Paklausta, ar nebuvo baisu pradėti verslą Lazdijuose, veikli moteris atsakė, jog, kai dirbi mėgstamą darbą ir tiki tuo, ką darai, tada nėra baisu.

2008 metais Loreta įkūrė kebabinę, dar po penkerių metų Lazdijuose buvo atidaryta picerija. 2016 metais pradėjo veikti picerija Veisiejuose, o 2018 metais atsirado viešbutis.

„Dzūkų žinios“ verslininkės paklausė, su kokiais iššūkiais ji susidūrė, plėtodama verslą Lazdijų rajone.

„Didžiausias iššūkis – surasti žmones, kurie būtų motyvuoti dirbti. Žmonės nenori dirbti, jie nori sėdėti, nieko nedaryti ir gauti pinigus. Didelis iššūkis yra surasti žmogų, kuris norėtų dirbti, tobulėti, kurti“, – sakė Loreta.

Picerijos savininkė sako, kad apie 90 proc. picų yra pačių sukurtos, atsižvelgiant į klientų poreikius, keletą picų yra pavadinę klientų vardais. (© DELFI / Laimono Jankausko nuotr.)

Susidūrė su nesąžiningumu

Verslininkė džiaugėsi, jog jai pavyko suburti ir išlaikyti stabilų kolektyvą – bendrovėje yra darbuotojų, kurie čia dirba po 10–11 metų, nemaža dalis kolektyvo dirba po 8 metus.

Moteris neslepia nuoskaudos, kai kalba apie buvusius darbuotojus, kurie nesąžiningai elgiasi.

„Yra keturi darbuotojai, kurie pas mane atėję čia visko išmoko, o paskui susikūrė savo verslus. Labai skaudu, kai investuoji į žmogų, suteiki jam žinių, nuperki kursus, visko išmokai, o paskui jis susikuria sau darbo vietą. Negaila, kad žmonės kuria verslą, bet kai tą patį daro, ko pas mane išmoko, ir vos ne tame pačiame kieme, tai skaudu. Konkurencija yra gerai, sąžininga konkurencija verčia pasitempti, bet mano minėti žmonės elgiasi nesąžiningai“, – kalbėjo ponia Loreta.

Kebabų valgytojai išliko labai konservatyvūs ir nori valgyti tokius pačius kebabus, kaip ir prieš 15 metų.

Nori tokių pačių kebabų

Pasidomėjus, kaip per 15 metų keitėsi lankytojų įpročiai, Loreta sakė, jog kebabų valgytojai išliko labai konservatyvūs ir nori valgyti tokius pačius kebabus, kaip prieš 15 metų.

„Bandėme keisti kebabų ingredientus, bet žmonėms tai netiko, jie įpratę prie senojo kebabų recepto, tą patį jie nori gauti, kaip ir prieš 15 metų. Kai pakeitėme mėsą, tai jie iškart pajuto, kad kažkas ne taip, todėl išsaugojome tuos pačius produktų tiekėjus, nes Lazdijų žmonės sunkiai priima naujoves“, – kalbėjo verslininkė.

Ji pasakojo, jog visada stengiasi atsižvelgti į klientų pageidavimus ir pasiūlymus, todėl picų receptūros dažnai yra kuriamos pagal klientų siūlymus.

„Apie 90 proc. picų yra mūsų sukurtos, atsižvelgiant į klientų poreikius, net picas esame pavadinę klientų vardais. Esu sukūrusi dešrainį lavaše, tai pirmą kartą žmonės net juokėsi: kaip čia valgyti dešrelę, susuktą į blyną? Tačiau žinau, kad kitame mieste irgi pradėjo tą patį patiekalą gaminti“, – sakė Loreta.

Ji džiaugėsi, jog, plėtodama verslą, sulaukia žmonių palaikymo. Kai kilo problemų dėl patalpų Veisiejuose, anot verslininkės, net nebuvo minties iš ten išeiti, nes jautė Veisiejų bendruomenės palaikymą.

Paklausta, ar nesigaili Lazdijuose pradėjusi savo verslą, ponia Loreta sakė, jog neplanavo imtis verslo Lazdijuose, bet išėjo taip, kaip išėjo.

„Neplanavau, kad grįšiu į gimtinę ir imsiuosi verslo čia. Viskas plėtėsi, keitėsi aplinkybės, viskas išaugo. Viską dariau su nuojauta, su tikėjimu, todėl dabar viskas gerai. Labai norėčiau išlaikyti stabilumą ir sukurti ką nors nauja“, – pasakojo L. Blažauskienė.

Dūkų žinių“ informacija

Dalintis:

Rekomenduojami video

Naujienos iš interneto

traffix.lt

Taip pat skaitykite: